Uusimmat

Hyvästi Penny Dreadful! Suosittu kauhusarja sai kirvestä kalloon

21.06.2016 19:45 Aki Lehti

Showtime-kanava osaa kerrankin lopettaa sarjan ajoissa.

Showtime-kanava tuottaa tasaista laatua, mutta on myös surullisenkuuluisa siitä, ettei osaa lopettaa sarjojaan ajoissa. Dexter, Californication, Weeds, Homeland, Nurse Jackie ja moni muu muuttui loppua kohde lähinnä huonoksi parodiaksi itsestään.

Suomessa HBO Nordicilla nähty Showtime-sarja Penny Dreadful on poikkeus, sillä sen luoja John Logan ilmoitti eilisen kolmoskauden finaalijakson jälkeen, että kyseessä oli myös koko sarjan viimeinen jakso.

Eva Greenin, Josh Hartnettin ja Timothy Daltonin tähdittämä kauhusarja ei kerännyt huimia katsojalukuja, mutta sitäkin intohimoisempia faneja. Logan päätti jo toisen kauden puolivälissä, että sarjaa tehdään vain kolme kautta, ymmärtäessään mitä päähenkilöille tapahtuu.

”Kun pyörittelin ideoita päässäni, minulle selkisi mihin suuntaan tarina oli menossa ja miten sen tulisi päättyä. Pidin tätä oikeana ja kunniallisena loppuna päähenkilölle”, Logan kertoo.

Hänen seuraava projektinsa on myös Showtimella nähtävä adaptaatio Patti Smithin Just for Kids -kirjasta.

Tässä pari videota, joilla tekijät ja näyttelijät heittävät jäähyväiset:

Lähde: THR

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat