UUSIMMAT

J. Michael Straczysnkin mukaan TV-scifin suurin ongelma ovat kanavapomot

17.04.2013 19:03 | Muropaketin toimitus

Babylon 5:n luoja ei kanavapamppuja arvosta.

Babylon 5:n luoja ei arvosta TV-pamppujen asennetta scifiin.

J. Michael Straczysnkin uusi scifi-sarja Series8 julkaistaan suoraan Netflixissä. Mies ei juuri arvosta TV-kanavien asennetta scifi-sarjoihin, josta hän kertoi fanihaastattelussa.

”Ongelma on se, että kanavat eivät edellenekään ota scifiä vakavasti, tai kokevat sen jopa uhkaavaksi. TV-puolen johtajat ovat sanoneet minulle, että avaruussarjat eivät toimi, koska ihmiset eivät välitä mitä hahmoille tapahtuu avaruudessa – sen pitää olla maassa tai ketään ei kiinnosta”, Straczysnki kuvaili kokemuksiaan. ”Minulle on sanottu ’voit tehdä ihan mitä haluat koska se on scifiä, ei siinä tarvitse olla järkeä’.”

Vallalla on myös näkemys, että scifissä maailman kohtalon tulee aina olla vaakalaudalla, oli kyse sitten parisuhteen pelastamisesta tai murhan ratkaisemisesta. ”Se tekee hulluksi. Avaruusodysseia 2001:tä, erästä maailman klassisimmista tieteiselokuvista, ei voitaisi enää nykyään tehdä. Ei mitään mahdollisuutta. Liian fiksu, siitä sanottaisiin. Ei tarpeeksi toimintaa.”

Straczysnki odottaa omien sanojensa mukaan paradigmanmuutosta, joka saisi kanavat ja studiopomot suhtautumaan scifiin samalla tavalla kuin muihin lajityyppeihin, ja lähestymään sitä loogisesti, hahmolähtöisesti, haastavilla ideoilla ja eteenpäinsuuntautuneesti. ”Olen vain huolissani siitä, ettei tämä tule tapahtumaan minun elinaikanani.”

Teksti: Janos Honkonen
Lähde: Blastr / Slashdot