Uusimmat

Jeesus ristiinnaulitaan pian myös virtuaalitodellisuudessa

24.08.2016 17:48 Aki Lehti

Jesus VR – The Story of Christ -elokuva nähdään Venetsian elokuvajuhlilla.

Teoksen nimi voi olla pöhkö, mutta Jesus VR – The Story of Christ on ihan oikea vr-elokuva, josta saadaan esimakua Venetsian elokuvajuhlilla, jotka alkavat elokuun 31. päivä. Puolitoista tuntia pitkästä teoksesta näytetään 40 minuutin mittainen versio ja koko leffa tulee tarjolle joulukuussa muun muassa Google Cardboard, Samsung Gear, Oculus Rift, PlayStation VR -alustoille.

Jesus VR:n on ohjannut David Hansen ja mukana on kaksi Mel Gibsonin Passion of the Christ -elokuvassa mukana ollutta veteraania –  tuottaja Enzo Sisti ja uskontoon liittyvien asioiden neuvonantaja Isä William Fulco.

Jesus VR – The Story of Christ lupaa näyttää Jeesuksen elämän tärkeimmät tapahtumat aidon tuntuisina katsojalle syntymästä kuolemaan ja ylösnousemukseen.

Italialainen produktio kuvattiin 4K 360° -kameroilla, eli katsoja voi kurkistella leffan aikana mihin suuntaan tahansa.

jesus-vr_film_autmn-vr

Lähde: Variety

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat