Uusimmat

Kansainvälisenä epäonnistumisen päivänä saa mokata!

13.10.2012 11:45 Muropaketin toimitus

Day for Failure

Mokaamisen pelko saa ihmisen jättäytymään pois mielenkiintoisistakin jutuista sekä hukkaamaan todella hyviä mahdollisuuksia. Tänään on kuitenkin kansainvälinen mokaamisen päivä, jolloin muistutetaan, mistä epäonnistumisesta on oikeasti kyse.

Suomesta startannut Day for Failure on projekti, jonka päämääränä on tehdä lokakuun 13. päivästä laajasti tunnustettu juhlapäivä vuoteen 2020 mennessä, samalla tavalla kuin esimerkiksi ystävänpäivä on nyt. Päivän teemana on muistuttaa, että epäonnistuminen ei ole pahasta, mutta epäonnistumisen pelko on. Ellei koskaan ole epäonnistunut, ei koskaan ole yrittänyt mitään mielenkiintoista.

Tapahtuman järjestäjät pyörittävät myös teknologiayrittäjille, sijoittajille, kehittäjille ja muotoilijoille suunnattua FailCon-tapahtumaa, johon kokoonnutaan tutkiskelemaan omia ja muiden epäonnistumisia. Samalla teemalla toimii Admitting Failure -yhteisö, jonne voi lähettää tarinoita omista epäonnistumisistaan ja lukea muiden tarinoita.

Jos kiinnostaa kuulla, kuinka suomalaiset vaikuttajat ja menestyjät ovat tyrineet ja mitä siitä on opittu, kannattaa tutustua haastatteluihin Day for Failuren nettisivuilla: http://dayforfailure.com/interview/

Teksti: Janos Honkonen