UUSIMMAT

Kesän kehutuimman tv-sarjan finaalijaksoa ei esitetty toimittajan ampumistapauksen takia

27.08.2015 21:11 | Muropaketin toimitus

USA-kanava päätti siirtää Mr Robotin esitysaikaa viikolla.

Eilen Virginiassa sattui ampumistapaus, jossa suorassa lähetyksessä surmansa saivat CBS:n omistaman WDBJ-kanavan toimittaja ja kuvaaja.

Ampuja, joka oli kanavan entinen työntekijä, haavoitti vakavasti myös haastateltavaa ja riisti hengen itseltään ladattuaan nettiin videon murhasta. 

Tapauksen takia USA-kanava ei esittänyt viime yönä kesän kehutuimman sarjan, eli Mr Robotin odotettua finaalijaksoa, vaan päätti näyttää sen vasta ensi viikolla. Syynä on kanavan mukaan se, että jaksossa on kohtaus, joka muistuttaa tosielämän tragediaa.

– Kunnioituksesta uhreja, heidän perheitään, kollegoitaan ja katsojiamme kohtaan siirrämme finaalijakson esitysajankohtaa, kanava kertoo tiedotteessaan.

Jotenkin häiritsevää, että nykyään joutuu pohtimaan tällaista – ensimmäinen mieleen tullut ajatus oli kanavan tehneen hyvän ja oikean vedon. 

Seuraavaksi mieleen hiipi, että päätös on täysin tekopyhä. Kuolleet ihmiset ovat kuolleita ensi viikollakin, eikä läheisten suru ole kadonnut mihinkään.

Kolmas ajatus ja todennäköisesti se joka on totta – markkinointiporukka näki tässä mahtavan tilaisuuden hypettää finaalia tappiin asti ja kerätä sympatiapisteillä vielä paremmat katsojaluvut ensi viikolla.

Oli miten oli, niin ilmeisesti Mr Robot on vallan pätevä sarja, joka kertoo Rami Malekin esittämästä antisosiaalisesta mielenterveysongelmista kärsivästä hakkerista nimeltä Elliot. Mukana on myös muun muassa Christian Slater, ja sarjan on sanottu muistuttavan Fight Club -elokuvaa.

Milloin ja millä kanavalla sarja esitetään Suomessa ei ole vielä tietoa.

Teksti: Aki Lehti
Lähde: Variety

Muropaketin uusimmat