Uusimmat

Kummeli täyttää 25 vuotta – Synttäreitä juhlitaan koko kevät TV2:lla

15.02.2016 17:31 Aki Lehti

Juhlavuosi alkaa Kummeli V -sarjalla.

Kummelin ensiesityksestä tv:ssä tulee tänä vuonna kuluneeksi 25 vuotta. Yle TV2 starttaa juhlavuoden esittämällä Kummeli-poppoon uusimman, vuonna 2014 valmistuneen elokuvan Kummeli V neliosaisena tv-sarjana.

Kummeli V esitetään Yle TV2:ssa torstaina 10.3. klo 19 alkaen. Yle Areenassa sarja julkaistaan kokonaisuudessaan jo 9.3. Sarjan ensimmäisessä osassa tutustutaan mm. rumputaiteilija Monkki Mähöseen (Heikki Silvennoinen), joka saapuu remontoimaan ex-bändikaverinsa kesähuvilaa. Tarina saa kauhuelokuvamaisia piirteitä, kun Monkki ja talon emäntä Stina (Kaisa Hela) ajautuvat törmäyskurssille.

Dome.fi:n parin vuoden takaisessa Kummeli V -arviossa tuli ikävä 1990-lukua.

Lisäksi luvassa on Kummeli-elokuvia maalis-huhtikuussa Yle TV2:ssa:

– Kummelistories 22.3. klo 22

– Kummelin Jackpot 29.3. klo 22

– Alivuokralainen 19.4. klo 22

Kummeli

Lähde: Yle

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat