Uusimmat

Lehtikatsaus: Spider-Man 11/2013 paljastaa mitä tapahtuu, kun J. Jonah Jameson saa Hämis-voimat

03.12.2013 12:45 Muropaketin toimitus

Spider-Man

Vuoden 2013 Marvel-tapaus eli Hämähäkkisaari on edennyt kolmanteen osaansa. Marraskuun Spider-Manissa hullunmylly käy yhä hullummaksi, kun Hämis-tartunnan saaneiden newyorkilaisten muutos ei enää rajoitukaan pelkkiin supervoimiin.

Spider-Man 11/2013:ssa Peter Parker pyrkii ratkaisemaan tyttöystävänsä Carlien kanssa kuka Hämähäkkisaaren takana on. Kaikki jäljet viittaavat Shakaaliin, mutta sankarikaksikko ei ole vielä onnistunut selvittämään superpahiksen koko suunnitelmaa saati päässyt käsiksi häneen.

Eikä ihme; Shakaali eli Miles Warren seuraa Manhattanin sekasortoa piilopaikassaan videokameroiden välityksellä ja hykertelee itsekseen. Seuranaan miehellä on Tarantula ja koko sotkun takana oleva Hämähäkkikuningatar, joka nähtiin Spider-Manin sivuilla viimeksi vuonna 2005.

Spider-Man

Samaan aikaan toisaalla Flash Thompsonin superagentti Venom koettaa rajoittaa hämähäkkitaudin leviämistä, Anti-Venom parantaa kosketuksellaan supervoimaisia kansalaisia, Reed Richards selvittää hoitokeinoa ja Kostajat estävät väkijoukkojen poistumisen New Yorkista.

J. Jonah Jameson puolestaan känkkäränkkää jokaiseen mahdolliseen ilmansuuntaan, kunnes virus iskee häneenkin. Kuten olettaa voi, ei New Yorkin nykyinen pormestari ole asiasta lainkaan mielissään. Hämähäkkimiehen supervoimat saa myös seittisingon entinen heila Mary Jane Watson – viimeisenä koko Manhattanilla.

Aivan kuin asiat eivät näyttäisi tarpeeksi haastavilta jo tässä kohtaa, alkaa virus muokata kantajiensa geenirakennetta groteskiin suuntaan. Hämähäkkivoimaisista kansalaisista tulee ihkaoikeita jättiläishämähäkkejä. Niin Jameson, Carlie kuin Tärisyttäjäkin muuttuvat kahdeksanjalkaisiksi hirviöiksi, jotka kiipeilevät pitkin pilvenpiirtäjiä ja kerääntyvät lopulta Keskuspuistoon kuningatartaan palvomaan.

Spider-Man 11/2013 päättyy räjähtäen, kun J. Jonah Jameson käy Hämähäkkikuningattaren käskystä Hämähäkintappaja Alistaire Smythen kimppuun ja repii tämän kurkun auki. Siinä sitä sitten todella koetellaan Hämähäkkimiehen tuoretta lupausta, ettei kukaan tapa ketään kun hän on paikalla…

Spider-Man

Kaikkinensa Dan Slottin ja Humberto Ramosin kynäilemä Hämähäkkisaari on melko onnistunut supersankarispektaakkeli. Sen suomennos kuitenkin kärsii pahasti käytössä olleen sivumäärän vähyydestä.

Kaikkia tapahtumia ei ole saatu mahtumaan mukaan suomalaisjulkaisuihin. Jenkkilehtien avaintapahtumiin viitataan vain ohimennen, mikä tietenkin häiritsee lukukokemusta tuntuvasti. Lisäksi suvantokohtia ja syventäviä hetkiä olisi kaivattu tasapainottamaan kaikkea nyt nähtyä toimintaa.

Ensi numerossa selviää miten koko tarina lopulta huipentuu. ”Tämä todellakin on vuoden isoin hämähäkkitarina… ymmärrätte sitten kun näette sen!”, kiusataan lukijoita Verkkoviestit-sivun päätteeksi. Vastauksia joudutaan odottamaan 18.12.2013 asti.

Spider-Man 11/2013:n alkuperäisnumerot ovat The Amazing Spider-Man #669-670.

Spider-Man

Lue myös:

o Lehtikatsaus: Spider-Man 10/2013 opettaa meille, ettei Hämis osaa edes ajatella seksiä
o Lehtikatsaus: Spider-Man 9/2013:ssa Peter Parker urpoilee urakalla ja Kloonisaagan pahis palaa
o Lehtikatsaus: X-Men 9/2013 näyttää, miten Hämähäkkimies murjotaan veriseksi lihamössöksi
o Lehtikatsaus: Spider-Man 8/2013 kertoo, mitä kuuluu alkuperäiselle Venomille nykyään
o Lehtikatsaus: Spider-Man 7/2013 on kehnoin Hämis-julkaisu aikoihin

Teksti: Tatu Junni

Muropaketin uusimmat