UUSIMMAT

Lehtikatsaus: Spider-Man 4/2013:ssa Venom kuolaa, veri lentää ja Hämis itkee Liekin perään

06.05.2013 11:43 | Muropaketin toimitus

Spider-Man

Vuoden neljäs Spider-Man on niin paha täytenumero, että se meinasi jäädä Dome.fi:n toimitukselta kokonaan arvioimatta. Luodaan nyt kuitenkin nopea katsaus siihen, mitä tällä kertaa on tarjolla.

Huhtikuun Spider-Manin alkuosa on suoraa jatkoa edellisen numeron tapahtumille. Flash Thompson on uusi Venom, joka tekee keikkaluontoisesti hommia Yhdysvaltain armeijalle. Uusi pesti lähti entiseltä jalkapallotähdeltä maaliskuussa hieman köhien käyntiin, mutta nyt vastassa on vielä paljon aikaisempaa pahempia ongelmia.

Dan Slottin käsikirjoittamassa ja Humberto Ramosin kuvittamassa tarinassa Leimahdus: Osa 2 rengistä meinaa tulla isäntä, kun symbiootti ottaa vallan kantajastaan. Yhdysvaltain liittolaista, sheikki Kassimia pelastaessaan Venomin jalat räjähtävät irti sekundakonna Lipunrepijän heittämän kranaatin voimasta. Shokki saa Flash Thompsonin pois tolaltaan ja alati valtaan pyrkivä symbiootti astuu areenalle. ”Nyt teitte sen! Nyt minä.. Nyt me revimme teidät kappaleiksi!”, Venom julistaa ja käynnistää veriorgiat.

Spider-Man

Kun pelastusoperaatio on ohi, ei Flash Thompson suinkaan kerro välikohtauksesta esimiehilleen. Kotonakaan ei mene nappiin, kun armeijan komennukset hiertävät siviilielämän suhteita. ”En ole ollut hyvä poikaystävä sinulle… tai paras ystävä Peterille. En halua olla se tyyppi, Betts. Parannan tapani”, Flash lupaa tyttöystävälleen Betty Brantille symbiootin varjon leijuessa uhkaavana tilanteen yllä. Fanit jäävät jännittämään miten iso kakka vielä lentääkään kohti Flashin tuuletinta, mutta ainakaan hetkeen ei tarinalle jatkoa saada. USA:ssa Venomilla on nykyään oma lehti, joten mikäli Suomessa nähty maistiainen vakuutti, kannattaa hankkia käsiinsä alkuperäisnumeroita. Oman soolojulkaisunsa ohella Venom seikkailee nykyään myös Thunderboltsin eli Ukonnuolten sivuilla.

Huhtikuun Spider-Manin päätarina on jatkoa Ihmenelosten oman lehden tapahtumille. Fantastic Fourin numerossa 587 Johnny Storm alias Liekki ”kuoli” Negatiivisella vyöhykkeellä. Marvelin sarjakuvauniversumista kun on kyse, jäi tammikuun 2011 paljon puhuttu käänne lyhytaikaiseksi ja Liekki palasi kehiin jo Fantastic Fourin 600. numerossa.

Spider-Man

Marvel sai Liekin kuolemalla valtamedian huomion, mutta koko hommasta jäi suuhun kusetuksen maku. Miksi Suomessa halutaan omistaa puolet 12 kertaa vuodessa ilmestyvästä lehdestä moisen vedätyksen tukemiseen, on mysteeri. Toki tässä pedataan tulevia tarinoita, mutta homman olisi voinut hoitaa parilla lauseella vaikkapa Verkkoviestien yhteydessä. Laulu Liekille -tarinan voisi ymmärtää, jos Ihmenelosten oma seikkailu olisi julkaistu myös tai jos kyseessä olisi muuten merkittävä seikkailu. Moista ei kuitenkaan ole tarjolla. Dan Slott on kirjoittanut yhdentekevän nyyhkyilyn, joka nojaa puhtaasti nostalgian varaan. Marcos Martinin, Ty Templetonin, Nuno Platin ja Stefano Casellin kuvituksen tarkia tarinan jaksaa selailla läpi, vaan eipä siitä mitään käteen jää.

Huhtikuun numeron ehdottomasti kiinnostavinta antia on sen viimeinen sarjakuvalle omistettu aukeama. Tulossa Hämähäkkimiehessä tarjoaa katsauksen tulevien kuukausien tapahtumiin. Luvassa on niin Kostajia, Tohtori Mustekalaa kuin – seinillä kiipeilevää Mary-Jane?!?

Lue myös:

Lehtikatsaus: X-Men 4/2013 tarjoaa Kostajien ja Ryhmä-X:n tympeän turpasaunan

Lehtikatsaus: Spider-Man 3/2013 esittelee aivan uudenlaisen Venomin

Lehtikatsaus: Spider-Man 2/2013 juhlistaa sarjakuvan 400. numeroa hautajaisilla

Spider-Man

Teksti: Tatu Junni