Uusimmat

Loistava Snowpiercer-scifielokuva kääntyy tv-sarjaksi

22.11.2016 19:54 Aki Lehti

Leffan ohjaaja toimii sarjan tuottajana.

TNT-kanava on tilannut pilottijakson Bong Joon Ho:n Snowpiercer-scifielokuvaan perustuvasta tv-sarjasta.

Snowpiercer oli ehdottomasti yksi vuoden 2014 parhaimpia scifileffoja, mutta jäi valitettavan vähälle huomiolle.

Ho:n ohjaama elokuva perustui Jacques Lobin Le Transperceneige -sarjakuvaan, jota ei voi kuin suositella.

Snowpiercerissä eletään vuotta 2031. Epäonninen yritys keskeyttää ilmaston lämpeneminen johtaa uuteen jääkauteen. Ihmiskunnan viimeinen turvapaikka on junassa nimeltä Snowpiercer, joka kiertää ympäri maailmaa ikiliikkujamoottorinsa voimin.

Jäistä maisemaa puhkovassa junassa noudatetaan tiukkaa luokkajakoa: köyhät kyykistelevät junan takaosassa, rikkaiden ja etuoikeutettujen nauttiessa leveästä elämästä junan keulassa.

Snowrunnerin tv-version käsikirjoittajana ja showrunnerina toimii Sarah Connor Chronicles -sarjasta tuttu Josh Friedman. Tuottajina ovat Marty Adelstein, Becky Clements ja elokuvan ohjannut Bong Joon Ho

Tämä ei kuulosta lainkaan hölmöltä projektilta, toisin kuin monet muut tv-adaptaation saavat leffat. Lähdemateriaaliakin löytyy vielä toisen sarjakuva-albumin verran, sillä elokuva keskittyi vain ensimmäisen albumin tarinaan.

snowpiercerjulisteiso

Lähde: Comingsoon

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat