Uusimmat

Maailmojen sota -tieteismusikaali saapuu Suomeen mukanaan Liam Neesonin hologrammi

19.03.2012 15:21 Muropaketin toimitus

Jeff Wayne’s Musical Version of The War of the Worlds saapuu areenakiertueellaan ensi vuoden alussa myös Suomeen. Maailmalla huikeaksi menestykseksi noussut, tuotannollisesti ja teknologisesti vaativa musikaalispektaakkeli nähdään livenä orkestereineen, näyttelijöineen, hologrammeineen ja animaatioineen Hartwall Areenalla, Helsingissä, lauantaina 12. tammikuuta.

Musikaalin tähtinä kiertävät mm. Kaiser Chiefsistä tuttu Ricky Wilson The Artillerymanin roolissa sekä West End -lahjakkuus Kerry Ellis, joka tekee Bethin roolin. Hollywood-tähti Liam Neeson kulkee Richard Burtonin jalanjäljissä ja tekee The Journalistin kertojanroolin näyttävinä 3D-hologrammi-heijastuksina.

Musikaalispektaakkelin tarina pohjautuu alun perin jo vuonna 1898 julkaistuun H.G. Wellsin Maailmojen sota -klassikkokirjaan. Lipunmyynti käynnistyy Lippupisteessä maanantaina 26. maaliskuuta.

Jeff Wayne’s Musical Version of The War of the Worlds julkaistiin vuonna 1978 teema-albumina, joka kertoo H. G. Wellsin tarinaan pohjautuen marsilaisten hyökkäyksestä Maahan. Musiikki on yhdistelmä progressiivista rockia ja klassisen musiikin jousia, jonka päälle tarina kerrotaan. Tuplalevystä tuli jättimenestys ja se on myynyt yli 15 miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa ja vietti aikanaan yli 330 viikkoa Ison-Britannian albumilistalla. Albumista on tehty sittemmin useita painoksia, tietokonepelejä ja  DVD:itä.

Albumimusiikista ja -tarinasta tehty  jättimäinen live-musikaaliproduktio on kiertänyt areenoilla aina Australiaa myöden vuodesta 2006 ja se on ollut valtavan suosittu joka paikassa. Säveltäjä ja tuottaja Jeff Wayne jatkaa tuotannon kapellimestarina, mutta tänä vuonna show’ssa on aikaisempiin verrattuna uusi näyttelijämiehitys, uusi tulkinta musiikista sekä uudistettu, hengästyttävä tuotanto.

Esimerkiksi maailman taitavimpiin näyttelijöihin lukeutuva Liam Neeson nähdään The Journalistin roolissa. Neesonin osuus toteutuu aikaisempaa monipuolisempana ja se nähdään kolmella tavalla, jotka edustavat teknologian huippua – yli kolmemetrisenä pää/hartia-hologrammina, CGI-osuuksissa yli 30 metriä leveällä animaatioseinällä sekä kokovartalohologrammina, joka nähdään lavalla live-esiintyjien kanssa yhdessä. Mukana on myös yli kolme tonnia painava, kymmenmetrinen Martian Fighting Machine, joka ampuu polttosäteitä ja tarkastelee yleisöä hyönteissilmiensä takaa lavan keskeltä. Erikoisefektien ja illuusioiden avulla aikaansaadaan myös ”levitaatio” sekä polttosäteellä tuhoaminen. Yleisön päälle putoavat lehdet ja uskomattoman upea äänimaailma luovat oman osansa tässä mukaansatempaavassa musikaalielämyksessä.

Show’ssa nähtävä Ricky Wilson on tullut tunnetuksi brittirockyhtye Kaiser Chiefsin karismaattisena laulajana ja tekee The War of the Worldsissa ensimmäisen näyttelijänroolinsa The Artillerymanina. Kyseessä on uusi haaste rocktähdelle, joka kasvoi kuunnellen Jeff Waynen tupla-albumia. ”Olen aina ollut Jeff Waynen The War of the Worldsin fani. On pelottavaa lähteä tätä tekemään, sillä ihmiset rakastavat sitä niin paljon. Mutta haluan tehdä asioita, jotka pelottavat minua. Sain Jeff Waynelta kutsun tulla mukaan produktioon ja sellaiselle ei voi sanoa ei”, kertoo Ricky Wilson mukaanlähtemisestään.

Wilsonin kanssa lavan jakaa mm. Kerry Ellis, joka tunnetaan modernin musikaaliteatterin kysytyimpänä nimenä. Hän on kerännyt kehuja rooleistaan West End -hiteissä ”Wicked” ja ”We Will Rock You” ja häntä on jopa tituleerattu ”West Endin uudeksi ykkösnimeksi”. ”Muistan kuunnelleeni tuplalevyä kasetilta nuorempana ja rakastuin musikaalitarinaan. Nyt pääsen tekemään unelmieni roolin Bethinä uudistetussa show’ssa”, Kerry Ellis kuvailee.

Muropaketin uusimmat