Uusimmat

Madventures nappasi valtion tiedonjulkistamispalkinnon

12.09.2012 21:00 Muropaketin toimitus

 

Riku Rantala ja Tuomas Milonoff

Matkailuohjelma Madventures nappasi tänään valtion tiedonjulkistamispalkinnon maantieteen ja maailman tuntemuksen edistämisestä erityisesti nuorisoa kiinnostavalla tavalla.

Madventures-matkailuohjelman taustalta löytyvä ohjaaja Tuomas Milonoff ja tuottaja, toimittaja ja kirjoittaja Riku Rantala ovat napanneet 15 000 euron arvoisen valtion tiedonjulkistamispalkinnon. Palkintoa perustellaan mm. seuraavasti:

Tuomas Milonoff ja Riku Rantala ovat onnistuneet luomaan omaperäisen seikkailumatkailuun perustuvan konseptin, joka lisää maailman tuntemustamme erityisesti kehittyvien maiden osalta. Tekijöiden lähestymistapa eri maihin on viihdyttävä, karismaattinen, kiinnostava, omakohtainen ja kantaaottavakin. Tällä otteella tekijät onnistuvat puhuttelemaan erityisesti nuorisoa, jonka tavoittaminen on tavallisemmin keinoin haasteellista.

Tv-sarjan lisäksi kaksikko on julkaissut mm. kirjat Madventures: Kansainvälisen seikkailijan opas (2007), Mad Cook: Kulinaristinen seikkailukirja ( 2010) ja Mad World: Seikkailijan Atlas (2011). Tänä syksynä julkaistaan tuore opus Mad Manners: Seikkailijan etiketti, joka käsittelee kulttuurietikettejä ja kulttuurien yhteentörmäyksiä.

Teksti: Janos Honkonen
Lähde: OKM