UUSIMMAT

Metallijätti System Of A Down saapuu kesällä Suomeen

07.02.2013 10:31 | Muropaketin toimitus

SOAD

Jurassic Rock -festivaalin pääesiintyjäksi on varmistunut vaihtoehtoisen metallimusiikin suurnimi System Of A Down. Valtaisan suosittu yhdysvaltalaisbändi esiintyy Mikkelissä ensimmäistä kertaa kolmepäiväisenä järjestettävän festivaalin päätösiltana sunnuntaina 11. elokuuta.

System Of A Down on kiistatta koko 2000-luvun merkittävimpiä metalliyhtyeitä. Parhaiten ”Toxicity”-läpimurtolevystään (2001) sekä vuonna 2005 kahdessa osassa julkaistuista ”Mezmerize”- ja ”Hypnotize”-albumeista muistettava kokoonpano vietti 2000-luvun loppupuoliskon tauolla, kunnes teki näyttävän paluun vuonna 2011. Tällöin System Of A Down soitti myös tähän mennessä ainoan Suomen-keikkansa Provinssirockissa.

Viime kesänä SOAD soitti vain muutamia keikkoja Australiassa ja Pohjois-Amerikassa, ja elokuun Euroopan-kiertue tuo bändin toistamiseen maahamme.

”Muutama vuosi sitten jossain haastattelussa oli epärealistinen ajatusleikki jossa minulta kysyttiin, että mitkä kolme artistia valitsisin Jurassic Rockiin jos saisin valita ihan mitä vaan. Vastasin, että Led Zeppelinin, Rage Against The Machinen ja System Of A Downin. Nyt tuntuu todella oudolta käsittää, että yksi näistä kolmesta onkin oikeasti meillä,” festivaalin promoottori Jukka Holmstedt iloitsee.

Järjestyksessään seitsemäs Jurassic Rock järjestetään Mikkelin Visulahdessa 9.-11.8.2013. Jurassic Rockin muut esiintyjät julkistetaan tulevien kuukausien aikana. Festivaalin liput tulevat myyntiin ystävänpäivänä torstaina 14. helmikuuta.

Muropaketin uusimmat