UUSIMMAT

Mitä hittoa avaruustutkimus on koskaan sinun hyväksesi tehnyt?

19.09.2012 20:00 | Muropaketin toimitus

NASA

Kun jokin avaruustutkimuksen saavutus on uutisissa, lähes poikkeuksetta netti täytyy natisijoita jotka taivastelevat, miksei noitakin rahoja käytetty työttömyyden ja nälänhädän hoitamiseen, sekä reumasairaaloiden rakentamiseen, ja mitä hyötyä on ampua rahaa taivaalle? ”What the fuck has NASA done to make your life awesome?” -sivusto vastaa näihin kysymyksiin.

Ihmisten arkielämää parantavat keksinnöt eivät useinkaan synny niin, että joku istahtaa alas miettimään miten voisi tehdä paremmin lämpöä kestävän maalin auton moottoreihin, kuinka tehdään parempi suodatin juomavedelle, miten reittilentokoneet saadaan säästämään polttiainekustannuksissa, tai kuinka vaikkapa hirmumyrskyjä voidaan jäljittää paremmin. Tai, jos istahtaakin, vastaan tulevat usen määrärahat tai sopivien testaustapojen ja työkalujen puuttuminen.

Avaruustutkimus on tarjonnut ratkaisun mm. edellä mainittuihin ongelmiin, sekä kehittänyt sivutuotteenaan monta teknologiaa, jotka vaikuttavat myös suomalaisten elämään. Mainion sarkastinen What the fuck has NASA done to make your life awesome? -sivusto on hyvä tapa vastata kitisijöille, lähdeviitteitä myöten. Jos sivuston kiroilu häiritsee, siitä löytyy myös lapsiystävällisempi versio, jonka suu on pesty saippualla.

Teksti: Janos Honkonen