Uusimmat

Mitä Monty Python -miehille kuuluu nykyään? Uusi dokumenttisarja alkaa tänään Yle Teemalla

03.06.2011 11:18 Muropaketin toimitus

Monty Python – totuutta hipoen on vuonna 2009 valmistunut kuusiosainen dokumenttisarja, jossa Monty Python -ryhmän viisi elossa olevaa jäsentä muistelevat ja juhlivat ryhmän 40-vuotista taivalta sketsiviihteen pioneereina. Sarja alkaa tänään Yle Teemalla klo 21.50.

”Monty Pythonin lentävä sirkus” kuuluu sketsikomedian klassikkoihin. Tv-sarjan absurdis-anarkistis-hulvaton huumori puree edelleen. Sarjan ensiesityksen 40-vuotisjuhlan kunniaksi syksyllä 2009 valmistui uusi dokumenttisarja, jossa komediatiimin jäsenet ja lukuisat muut koomikot muistelevat ja pohtivat Pythonin tarinaa, joka laajeni myös elokuvamaailmaan.

Osa 1/6: Ei niin kovin jännittävä alku. Legendaarinen komediatiimi (Terry Gilliam, John Cleese, Michael Palin, Terry Jones ja Eric Idle) muistelee tehtyjä ja tekemättömiä.

Osa 2/6: Paljon hauskempi kakkosjakso. Komediaryhmä muistelee, miten alkukankeus lähti 40-vuotiseen huimaan lentoon. Mukana myös Steve Coogan, Dan Aykroyd ja Seth Green.

Osa 3/6: Ja nyt se likainen juoruosasto. Komediaryhmä pui BBC:n sensuuria, vastentahtoista julkkismainetta, toinen tosiaan, John Cleesen lähtöä ja muita myllerryksiä.

Osa 4/6: Kaikkien aikojen Holy Grail -versio. Komediatiimi muistelee Ameriikan-reissua ja syöksymistä elokuvamaailmaan. Keskeisenä teemana on Kuningas Arthurista ja pyöreän pöydän ritareista kertova elokuva ”Monty Pythonin hullu maailma” (1975).

Osa 5/6: Kunniaa himoiten. Python-tiimi ruotii väärinymmärettyä ja pannaankin pistettyä elokuvaansa ”Brianin elämä” (1979).

Osa 6/6: Vihonviimeinen jakso ainakin nyt toistaiseksi. Aiheena rainat Monty Python Hollywoodissa ja Elämän tarkoitus, jäähyväiset Graham Chapmanille ja pientä pohdintaa tulevaisuudesta. Komediaekspertit analysoivat.

Muropaketin uusimmat