UUSIMMAT

Netflix auttaa huijaamaan lapset ajoissa nukkumaan

04.11.2015 21:00 Aki Lehti

Netflix tarjoaa apua vanhempien ja lasten neuvotteluihin nukkumaanmenoajasta.

Netflixin uuden tutkimuksen mukaan lapset ympäri maailmaa viivyttelevät nukkumaanmenoa. Netflix ja DreamWorks auttavat vanhempia uusilla Dinotruxin Viiden minuutin suosikit -jaksoilla, joiden ansiosta lapset voivat katsoa vielä yhden, viiden minuutin jakson, ja pääsevät silti ajoissa nukkumaan.

Netflix teetti vanhemmille kyselytutkimuksen Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Kanadassa, Australiassa, Brasiliassa ja Meksikossa. Tuloksista selvisi, että 61 prosenttia vanhemmista joutuu taistelemaan lastensa viivyttelytaktiikoita vastaan ennen nukkumaanmenoa. Vanhemmat käyttävät joka ilta lähes 20 minuuttia neuvotteluihin lastensa kanssa.

Nukkumaanmenoa välttelevät lapset ovat kuitenkin kohdanneet vertaisensa, sillä Netflixin ja DreamWorks Animationin Dinotrux-sarjasta julkaistaan kolme viiden minuutin pituista jaksoa 4. marraskuuta. Niiden ansiosta vanhemmat voivat antaa lasten katsoa vielä yhden kokonaisen jakson ennen nukkumaanmenoa. Jakso kestää kuitenkin vain 300 sekuntia, jonka jälkeen on mentävä nukkumaan, sillä ”niinhän me sovimme – vain yksi jakso”.

Dinotruxin Viiden minuutin suosikit -jaksoihin on koottu lasten suosikkikohtaukset, joita he rakastavat katsoa yhä uudelleen ja uudelleen. Jaksoissa nähdään Ty-Ruxin ja Revvitin seikkailuja sekä opitaan tärkeitä asioita tiimityöstä ja ystävyydestä.

Netflixin tutkimuksen tuloksia lasten nukkumaanmenosta:

Isossa-Britanniassa vanhemmat lahjovat lapsensa nukkumaan. Kolmasosa (33 prosenttia) vanhemmista kertoo, että lahjonta on tehokkain tapa saada lapset nukkumaan. Kansainvälisesti lahjontaan uskoi 28 prosenttia vastaajista. Noin kolmasosa heistä lahjoi lapsensa lupauksella valvoa pidempään viikonloppuna, kun taas 18 prosenttia maanitteli lapsiaan ruualla ja herkuilla.
Brasilialaiset lapset ovat parhaita neuvottelijoita. Yli 50 prosenttia brasilialaisista vastaajista kertoo, että lapset saavat tahtonsa läpi neuvottelemalla. Heidän mukaansa lasten suosituin neuvottelutaktiikka on ”vielä viisi minuuttia”.
Kanadalaiset vanhemmat pysyvät tiukkoina. Noin 60 prosenttia kanadalaisista vastaajista kertoo, etteivät lasten viekkaat viivyttelytaktiikat ole niin hyviä, että ne purisivat aikuisiin ja lapset saisivat valvoa pidempään. Kansainvälisesti yhtä vahvoina pysyi 51 prosenttia tutkimukseen vastanneista.
Yhdysvallat on nukkumaanmenon taistelutanner. Amerikkalaiset lapset käyttävät todennäköisimmin viivyttelytaktiikoita mennessään nukkumaan. Vastaajista jopa 66 prosenttia kertoi lastensa käyttävän erilaisia viivyttelytaktiikoita.
Ranskassa nukkumaanmeno on helppo homma. Ranskassa nukkumaanmeno sujuu muitta mutkitta useimpina iltoina eli 5,1 päivänä viikossa. Kansainvälinen keskiarvo oli 4,8 päivää. Lisäksi Ranskassa vanhemmat käyttävät vain 12,3 minuuttia lasten nukkumaanmenoon kun kansainvälisesti siihen kuluu 17,5 minuuttia. Amerikkalaisilla vanhemmilla menee peräti 19,3 minuuttia saada lastensa päät tyynyyn.

a4dd8764983993f5_800x800ar

Lähde: Netflix