UUSIMMAT

Osama bin Ladenin tappo-operaatiosta kertova kirja ilmestyy suomeksi tuoreeltaan

11.09.2012 09:30 | Muropaketin toimitus

Osama bin Laden

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee tuoreeltaan Osama bin Ladenin pidätyksestä ja taposta kertovan teoksen No easy day nimellä Kova päivä – Hyökkäys Osama bin Ladenin piilopaikkaan.

 

Yhdysvaltain Navy Seal -erikoisjoukkojen sotilaan Mark Owenin (kirjailijanimi) kirjoittama teos on tällä viikolla ilmestynyt suuren kohun saattelemana Yhdysvalloissa. Kova päivä on operaatiossa mukana olleen sotilaan kaunistelematon ja jännittävä kuvaus sotilaiden koulutusleireistä, operaation valmistelusta, Pakistanissa sijaitsevaan piilopaikkaan tunkeutumisesta ja lopulta bin Ladenin pidätyksestä ja surmaamisesta. Osama bin Ladenin jäljitys ja eliminointi on yksi sotahistorian suurimpia erityisoperaatioita.

 

Kova päivä – Hyökkäys Osama bin Ladenin piilopaikkaan on ensimmäinen yksityiskohtainen silminnäkijäkuvaus tapahtumista keväällä 2011. Kirjoittaja on itse ollut mukana iskussa ja paikalla bin Ladenin kuollessa. Mark Owen on turvallisuussyistä salanimi mutta kirjoittajan oikea henkilöllisyys on jo paljastettu. Kova päivä ilmestyy lokakuun lopussa ja sen suomentaa Pekka Tuomisto.

 

Dome.fi kuuluu samaan konserniin kustannusosakeyhtiö Otavan kanssa.

 

Lähde: Otava