Uusimmat

Oscar-voittajat Forest Whitaker ja Anna Paquin tähdittävät uutta HBO-sarjaa

28.04.2016 17:40 Muropaketin toimitus

Alex Haleyn Roots-kirjaan perustuva saman niminen minisarja alkaa toukokuussa.

Roots-sarjaa tähdittävät palkitut näyttelijät kuten Forest Whitaker, Anna Paquin, Jonathan Rhys Meyers ja Laurence Fishburne. 8-osainen minisarja alkaa HBO Nordicilla 31. toukokuuta ja jaksot tulevat saataville neljänä peräkkäisenä päivänä kahden jakson erissä.

Roots on historiallinen kuvaus orjuudesta Yhdysvalloissa sekä yhden perheen selviytymistaistelusta ja tahdosta jatkaa perintöään kärsimistään vääryyksistä ja epäinhimillisyydestä huolimatta.

Monen sukupolven tarinan kattava sarja alkaa nuoresta Kunta Kintestä, joka vangitaan kotimaassaan Gambiassa ja kuljetetaan kurjissa olosuhteissa siirtomaa-ajan Amerikkaan, jossa hänet myydään orjaksi. Sarjan aikana Kunta Kinte ja tämän jälkeläiset kohtaavat raakuutta ja epäoikeudenmukaisuutta ja todistavat samalla Yhdysvaltain historian merkkitapahtumia, kuten vallankumoussodan, sisällissodan, orjien nousun kapinaan sekä lopulta orjuuden lakkauttamisen.

Mukana ovat myös Tony-palkittu Anika Noni Rose, Chad L. Coleman, Erica Tazel, Derek Luke sekä uudet tulokkaat Malachi Kirby ja Regé-Jean Page.

Minisarjan ovat käsikirjoittaneet Lawrence Konner, Mark Rosenthal, Alison McDonald ja Charles Murray. The Roots -yhtyeen keulahahmo Questlove vastaa sarjan musiikista. Minisarjan ovat ohjanneet Phillip Noyce, Mario Van Peebles, Thomas Carter ja Bruce Beresford.

Lähde: HBO Nordic