UUSIMMAT

Perin erikoinen muna voitti Finlandia Juniorin

29.11.2012 20:48 | Muropaketin toimitus

Perin erikoinen muna

Christel Rönns voitti Finlandia Junior -palkinnon kirjallaan Det vidunderliga ägget.

Tänä vuonna lastenkirjallisuuden Finlandia-palkinto meni ensimmäistä kertaa ruotsinkieliselle kirjalle. Voittaja oli Christel Rönnsin teos Det vidunderliga ägget, jonka hän on myös itse kuvittanut. Rönns kirjoittaa niin suomeksi kuin ruotsiksi. Yleensä hän tekee itse kirjastaan versiot kummallakin kielellä, mutta tällä kertaa suomentamiseen aikaa ei löytynyt, sillä suomenkielinen versio tulee kauppoihin jo 14. päivä joulukuuta.

MTV3:n haastattelussa Rönns kertoo, että hän inhoaa sitä, jos lastenkirjoissa yritetään opettaa osoittelevasti. ”Teen lastenkirjoja myös ruotsalaisille kustantamoille ja sieltä esitetään toiveita, että isien on osallistuttava tarinoissa kotitöihin ja lasten on oltava erilaisista etnisistä taustoista. Suomalaiset eivät ole esittäneet mitään sellaisia toiveita”, Rönns kertoo. ”En korosta mitenkään ruotsinkielisen vähemmistön identiteettiä.” Rönns on tullut suomenkieliselle yleisölle tutuksi erityisesti Risto Räppääjä -sarjan uutena kuvittajana.

Kirjan ehdokkaaksi asettanut näyttelijä Mari Rantasila kuvailee, että kirjassa on taitava, omaleimainen ja selkeä kuvitus, joka kuvaa tarinaa hienosti. Kehuja saa myös tarinan sopiva mitta ja samaistuttavat päähenkilöt.

Teksti: Janos Honkonen
Lähde: MTV3

Kuva: Schildts & Söderströms
 

Muropaketin uusimmat