UUSIMMAT

Pika-arvio: Kick-Assin luojan Huck on upean erilainen supersankarisarjakuva

17.12.2015 20:45 | Aki Lehti

Huck haluaa vain tehdä hyvää.

Huck on pikkukaupungissa elävä vaaleahiuksinen korsto, joka jätettiin vauvana orpokodin portaille korissa, jossa mukana olleessa lapussa pyydettiin rakastamaan häntä.

Se on helppoa, sillä nyt aikuiseksi kasvanut Huck ei haluaa mitään muuta kuin tehdä vähintään yhden hyvän teon päivässä ja pitää huolta kanssaihmisistään. Huoltoasemalla työskentelevälle Huckille läheisten jeesaaminen vaikeissakin asioissa käy helposti, sillä hänellä on supervoimia.

Huck on pikkukaupungin salaisuus, josta asukkaat eivät puhu ulkopuolisille. Nuori mies ei kirmaa ympäriinsä perinteisissä supersankaritrikoissa, eikä julkisuus olisi hänelle muutenkaan hyvä asia. Kuten asukkaat asian korrektisti ilmaisevat, niin Huck on vähän hidas.

Kick-Assin luojana parhaiten tunnetun Mark Millarin uutta sarjista on ilmestynyt vasta kaksi numeroa, mutta se on jo niiden perusteella yksi tämän vuoden parhaista uutuuksista. Millarin sarjakuvat ovat usein todella kyynisiä, Kick-Assin lisäksi vaikkapa The Authority hyvänä esimerkkinä. Huck on jotain aivan muuta.

American Vampire -kuvittaja Rafael Albuquerque herättää hyvän mielen -sarjiksen hahmot eloon. Hänen taiteensa tässä teoksessa saattaa olla jopa parempaa kuin vampyyrisaagassa.

Huckin salaisuus tietysti leviää asukkaiden salailusta huolimatta kaupungin rajojen ulkopuolelle. Kahden numeron perusteella on vielä vaikea sanoa, mihin suuntaan kuusiosainen minisarja etenee, mutta toivotaan Millarin jatkavan jo ilmestyneiden lehtien linjalla. Huckin lukemisesta tulee hyvälle tuulelle.

Huckia julkaisee Image Comics ja kaksi ensimmäistä lehteä voit ostaa digimuodossa esimerkiksi suoraan heidän sivuiltaan tai Comixologysta.

Kuvat: Image Comics