UUSIMMAT

Samsung haluaa auttaa fobioista kärsiviä virtuaalitodellisuuden avulla

29.06.2016 20:58 | Aki Lehti

Tutkimuksen mukaan suomalaiset pelkäävät eniten käärmeitä ja oksentamista.

Samsungin tilaama ja YouGov-yhtiön tekemä tutkimus paljastaa, mitä pohjoismaalaiset pelkäävät. Tutkimuksessa selvisi, että 30 prosentilla suomalaisista on jokin pelko tai fobia. Ruotsalaisten keskuudessa luku oli lähes sama, 29 prosenttia. Pelokkaimmiksi pohjoismaalaisiksi osoittautuivat norjalaiset, joista jopa 39 prosentilla oli irrationaalisia pelkoja. Yli 60 prosenttia suomalaisista kertoi jättäneensä usein tai joskus asioita tekemättä pelkonsa vuoksi.

Tutkimuksen mukaan 53 prosenttia suomalaisista olisi valmis kohtaamaan pelkonsa, jos se auttaisi heitä pääsemää pelosta eroon.

Ruotsalainen startup-yritys Mimerse on tutkinut, miten ihmisten pelkoja voitaisiin lievittää yhdistämällä VR-teknologia ja psykologia. Samsungin ja ruotsalaisen innovaatioyritys Vinnovan avulla Mimerse kehitti Itsy-nimisen sovelluksen, jossa käytetään hyväksi kognitiivisen käyttäytymisterapian metodeita ja altistetaan käyttäjä pelkonsa kohteelle, tässä tapauksessa hämähäkeille. Sovellusta käytetään Samsungin VR-lasien kanssa, ja sen pitäisi lievittää pelkoa kolmessa tunnissa.

– Haluamme tarjota innovaatioita, joista on hyötyä ihmisten jokapäiväisessä elämässä. VR-teknologia avaa uusia mahdollisuuksia esimerkiksi tarinankerrontaan, hyvinvointiin ja stressinhallintaan. Siitä voi saada myös psykologista apua. VR:n avulla ihmiset voivat saada apua ongelmiinsa, mainostaa Samsungin sosiaalisista innovaatioista ja yhteiskuntavastuusta vastaava Elin Wallberg.

Suomalaisten pahimmat pelot:

1. Käärmeet (46 %)
2. Oksentaminen (41 %)
3. Yleisön edessä puhuminen (31 %)
4. Korkeat paikat (29 %)
5. Hämähäkit (29 %)

Kyselytutkimuksen toteutti mielipide- ja markkinatutkimusyhtiö YouGov. Pohjoismaissa tehty kysely toteutettiin sähköpostilla 17.-23.3.2016. Siihen osallistui 4 032 yli 18-vuotiasta miestä ja naista (Suomesta 1004 vastaajaa).

kyy_thumb

Lähde: Samsung Electronics Nordic

 

Muropaketin uusimmat