UUSIMMAT

Simpsoneista tutun Duff-oluen myynti kielletään Suomessa 50 000 euron sakon uhalla

16.09.2011 16:33 | Muropaketin toimitus

Simpsoneihin vahvasti viittaavan Duff-oluen myynti on kielletty Suomessa, tiedottaa Valvira verkkosivuillaan.

Duffin myyntikiellon langettaneen Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran mukaan Duff-olut muistuttaa liikaa Simpsoneissa esiintyvää fiktiivistä olutmerkkiä ja vetoaa täten alkoholilain vastaisesti alaikäisiin.

Valviran tiedote aiheesta kuuluu näin:

”Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on 2.9.2011 tekemällään päätöksellä kieltänyt Vino Vinces Oy:tä jatkamasta Duff-oluen luovuttamista Suomen markkinoille siten, että olutpakkauksen ulkoasussa käytetään Simpsonit-animaatiosarjan Duff-oluttölkissä esiintyvää tai tätä läheisesti muistuttavaa kirjoitusasua. Kieltoa on noudatettava 1.1.2012 alkaen. Duff-olutpakkauksen ulkoasun käyttäminen oluen aktiivisessa myynninedistämisessä on lopetettava 23.9.2011 mennessä.

Simpsonit-animaatiosarjassa esiintyvän Duff-oluen ja Vino Vinces Oy:n maahantuoman Duff-oluen pakkaukset ovat nimen, tekstin ja koko ulkoasun perusteella hyvin samanlaisia. Varsinkin Duff-olutpullossa käytetty kirjasintyyppi luo vahvan mielleyhtymän alaikäistenkin seuraamaan Simpsonit-animaatiosarjaan. Valvira katsoo, että Duff-olutpullon ulkoasu vetoaa alkoholilain vastaisesti alaikäisiin.

Kieltoa on noudatettava 50 000 euron sakon uhalla.”

Valviran lakimies Sari Tujunen totesi Helsingin Sanomille tänään, että oluen myynti voi jatkua, kunhan ulkoasua muutetaan. Duff-oluesta löytyy lisätietoa täältä: Simpsoneista tuttu Duff saapui vihdoin Suomeen

Muropaketin uusimmat