UUSIMMAT

Simpsoneista tutun Duff-oluen myynti kielletään Suomessa 50 000 euron sakon uhalla

16.09.2011 16:33 | Muropaketin toimitus

Simpsoneihin vahvasti viittaavan Duff-oluen myynti on kielletty Suomessa, tiedottaa Valvira verkkosivuillaan.

Duffin myyntikiellon langettaneen Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran mukaan Duff-olut muistuttaa liikaa Simpsoneissa esiintyvää fiktiivistä olutmerkkiä ja vetoaa täten alkoholilain vastaisesti alaikäisiin.

Valviran tiedote aiheesta kuuluu näin:

”Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on 2.9.2011 tekemällään päätöksellä kieltänyt Vino Vinces Oy:tä jatkamasta Duff-oluen luovuttamista Suomen markkinoille siten, että olutpakkauksen ulkoasussa käytetään Simpsonit-animaatiosarjan Duff-oluttölkissä esiintyvää tai tätä läheisesti muistuttavaa kirjoitusasua. Kieltoa on noudatettava 1.1.2012 alkaen. Duff-olutpakkauksen ulkoasun käyttäminen oluen aktiivisessa myynninedistämisessä on lopetettava 23.9.2011 mennessä.

Simpsonit-animaatiosarjassa esiintyvän Duff-oluen ja Vino Vinces Oy:n maahantuoman Duff-oluen pakkaukset ovat nimen, tekstin ja koko ulkoasun perusteella hyvin samanlaisia. Varsinkin Duff-olutpullossa käytetty kirjasintyyppi luo vahvan mielleyhtymän alaikäistenkin seuraamaan Simpsonit-animaatiosarjaan. Valvira katsoo, että Duff-olutpullon ulkoasu vetoaa alkoholilain vastaisesti alaikäisiin.

Kieltoa on noudatettava 50 000 euron sakon uhalla.”

Valviran lakimies Sari Tujunen totesi Helsingin Sanomille tänään, että oluen myynti voi jatkua, kunhan ulkoasua muutetaan. Duff-oluesta löytyy lisätietoa täältä: Simpsoneista tuttu Duff saapui vihdoin Suomeen

Keskustelu

Vitun holhousyhteiskunta!!! Noh, onneksi Duff ei ollut mitään erikoisen hyvää olutta! Mutta vituttaa se silti!!!

Do not allow Moomins and Donald Duck for great justice!

Sitä kun joskus luuli, että vain USA:ssa on näin pöljää porukkaa päättämässä asioista..

Hmmm taitaa haastaa liikaa suomen omia panimoita ja sotkisi muuten liian pahasti suomen omaa systeemiä. mitä hiton väliä sillä on jos tuote vaikuttaa nuoriin?kersojen ei pitäisi päästä kassojen ohi tuon tuotteen kanssa että minun puolestani yliliioiteltua.

@3
No sehän on fakta, että monet, mukaan lukien minä itse, katsoimme simpsoneita ihan pikku pentuna, vaikka kaikki aikuisempi tavara menikin aika railakkaasti ohi. Simpsonit vetoaa tyylinsä puolesta nuorempaankin väestöön ja Valviran päätös on siksi ihan oikea. Jos ei muuten niin tekijänoikeusnäkökulmasta. Eiköhän Duff-oluen menestys (jos sellaista nyt edes oli) ollut ihan simsoneiden ansiota.

”Varsinkin Duff-olutpullossa käytetty kirjasintyyppi luo vahvan mielleyhtymän alaikäistenkin seuraamaan Simpsonit-animaatiosarjaan.”

Mutta kenelle Simpsonit on tehty? No aikuisille. Jos sarja olisi lapsille suunnattu niin tuskin Homer koko aikaa baarissa notkuisi ja tuskin olisi kauhu jaksojakaan :/ Joten ei mitään järkeä Valviran päätöksessä…

Vitun vajaata menettelyä :O Varmaa sitä joku alaikänen saa ostettua ja mitä sitte jos ne kattoo ”oho Homerin olutta täällä!” ei isi sitä varmaa sille osta……….

Muropaketin uusimmat