UUSIMMAT

Skyfall-ohjaaja: Preacherissa on ainesta HBO:n tv-sarjaksi

09.11.2012 14:00 | Muropaketin toimitus

Preacher

Uusimman Bond-leffan ohjaaja Sam Mendes kertoo, miksi hän jätti Preacher-elokuvaprojektin ja miksi se sopisi leffaa paremmin tv-sarjaksi.

Preacher on kuvia kumartamaton sarjakuva, jossa pienen teksasilaisen kaupungin saarnamiehen riivaa Genesis-niminen olento, joka on enkelin ja demonin jälkeläinen. Saarnaaja matkustaa läpi Yhdysvaltojen etsien kirjaimellisesti Jumalaa ja sotkeutuen toinen toistaan kummallisiin, väkivaltaisempiin ja törkeämpiin tilanteisiin matkan varrella. Uusimman Bond-leffan Skyfallin ohjaaja Sam Mendes työskenteli jonkin aikaa Preacherin leffaprojektin parissa, mutta jättäytyi leikistä pois.

”Tyylin puolesta Preacher on erittäin vaikea projekti saada toimimaan ja on syynsä, miksi sillä on ollut niin paljon vaikeuksia. Preacher on nerokas sarjakuva ja rakastan sitä, mutta suuri osa siitä sijoittuu tosimaailmaan ja leffakenttä on nykyisin täynnä silmäkarkkia tarjoavaa fantasiaa ja supersarnkarikamaa”, Mendes kertoi Colliderin haastattelussa. ”Preacher on paljon enemmän todellista maailmaa – etelävaltio-gothicia, jossa on fantasiaelementtejä. Tämä yhtälö on vaikea saada tasapainoon. En siis jättänyt projektia siksi, ettei siitä saisi rahaa tai muutakaan sellaista, vaan siksi, etten saanut sitä toimimaan, enkä pystynyt määrittelemään, mitä Preacher olisi valkokankaalla. Minulla on vahva epäily, että jostain löytyy tyyppi, jolla on hyvä ote sarjaan ja joka pystyy tekemään sen.”

Entäpä sitten nykyiset televisiosarjat, joista löytyy samanlaista tavaraa? Olisiko Preacherista kaapelikanavien sarjaprojektiksi? ”Kyllä, olen sitä mieltä. Jos katsottaisiin johonkin Sons of Anarchyn, The Walking Deadin ja True Bloodin väliin, maailmaan jossa todellisuus ja fantasia sekoittuvat, meno on nuorta ja seksikästä, ja tarinassa on monta kappaletta. Kun hoksasin että Preacher sopisi HBO:lle tai muulle kaapelikanavalle, olin sitä mieltä että se olisi mahtava tapa toteuttaa projekti. Preacherin tarinan voisi antaa aueta hiljalleen, koska sitä on niin paljon.”

Teksti: Janos Honkonen
Lähde: Collider