UUSIMMAT

South Park Tampere – lauantaina nautittiin historian havinasta – Europe ja W.A.S.P.

08.06.2014 16:58 Jukka O. Kauppinen

Tampereen tuorein rockfestivaali South Park Tampere aloitti kesän festarikauden hienoisen kosteissa merkeissä perjantaina – ja kosteutta piisasi lauantainakin, ainakin alussa. Portit aukenivat kaatosateessa ja ensimmäiset bändien soitanto kaikui erittäin kosteissa merkeissä. Sade kuitenkin lakkasi ja päivän mittaan festarikansaa hemmoteltiin jopa hetkittäisillä auringonsäteillä. Ilmassa olikin aitoa rockfestivaalihenkeä – hevi soi, aurinko kimalsi ja kansa vaelsi lätäköitä väistellen.

Kaksipäiväisen festarin yleisöjakauma oli monet Sauna Openit käyneen silmiin erikoinen. Vaikka perjantainen ripostelu ei menoa haitannutkaan, kiitos festarikansan hyvän varustautumisen ja riittoisan telttatilan, niin se taisi kuitenkin puraista inspiraatiopohjalta liikkuviin päivälippulaisiin. Sen verran oli eroa väkimäärässä, sillä jo neljän pintaan esiintynyttä Reckless Lovea seurasi reilusti enemmän yleisöä kuin edellisillan pääesiintyjää, Skid Rowia. Vai mahtoiko kyse olla vain siitä, ettei Skid Row vain enää kiinnosta?

Illan edetessä yleisömäärät vain kasvoivat ja päivän pääesiintyjien, WASPin ja Europen, saapuessa kansaa oli silmämäärin arvioituna jo vähintään triplasti Skid Rowiin verrattuna.  Näiden ansiosta festari tavoittikin kävijätavoitteensa ja jatkoa on varmastikin luvassa myöhemmin.

Burleskiesitykset puolestaan vetivät oman pikkulavan ympäristön täpötäyteen kansaa, joka nautti silminnähden kovin erilaisesta ja tavanomaista viehkeämmästä festariviihteestä. Vaikka rock-yleisö ei burleskin seuraamisen perussääntöjä oikein hanskaakaan, niin seuraaminen oli monilla haltioituneen tarkkaavaista ja ihailevaa.

Lauantaina esiintyivät Battle Beast, Brother Firetribe, Egokills, Europe (SWE), H.E.A.T (SWE), Lost Society, Poisonblack, Reckless Love, Shining (SWE) ja W.A.S.P (USA).

South Park –festari onnistui järjestelyjensä ja artistikattauksensa puolesta jatkamaan kunnialla Sauna Openin perinteitä hyvänä festarikesän lähtölaukauksena. Ensi vuotta odotellessa!

Perjantain kuvat: South Park Tampere – perjantaina nautittiin kesäisestä sateesta ja kovasta rokista

 

Lisätietoja: http://www.southparktampere.fi

Teksti ja kuvat: Jukka O. Kauppinen

 

Lost Society

 

H.E.A.T.

 

Europe

 

W.A.S.P.