Uusimmat

Suomalaisen valokuvaajan sarjamurhaaja-legoista tuli maailmanlaajuinen hitti

06.06.2016 18:15 Aki Lehti

Ihastusta ja ällötystä herättänyt kauhu-lego-kuvasarja lähti uutiskiitoon ulkomailla.

Suomalaisen valokuvaaja Juhamatti Vahdersalon upean synkästä lego-valokuvasarjasta tuli ihan syystäkin maailmanlaajuinen hitti.

Kuvasarja esittelee lego-ukkelin, jota kuvaa parhaiten sana sarjamurhaaja. Vahdersalon hienot kuvat ovat herättäneet ihastusta ja ällötystä, mutta niissä on mukana mukava annos erittäin mustaa huumoria.

– Tarkoitukseni oli herättää ristiriitaisia tuntemuksia ja ajattelin onnistuvani siinä laittamalla kaikille tutut lelut erittäin synkkiin tilanteisiin.

Siinä Vahdersalo on todellakin onnistunut. Tähän mennessä hänen murhaaja-legonsa ovat päässeet muun muassa A.V. Clubin, VoxinGamebasen ja vaikka kuinka monen muun sivuston uutisaiheeksi.

Koko kuvasarja löytyy täältä ja taiteilijan Facebook-sivulla on tarjolla lisää teoksia.

Kuvat: Juhamatti Vahdersalo

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat