UUSIMMAT

Tammerfest 2016 – Hurts veti ehkä parhaan keikkansa Suomessa koskaan

27.07.2016 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Brittiläinen Hurts on noussut muutamassa vuodessa yhden hassun videon ihmeestä stadionluokan yhtyeeksi.  Eihän kaksikko vielä ihan Pet Shop Boys ole, mutta aika lähellä!

Pitkälle on todellakin edetty siitä päivästä, kun yhtye esiintyi ensimmäisen kerran koskaan Britannian ulkopuolella helsinkiläisellä pikkuklubilla. Yhtye ei ollut vielä breikannut ja bändi taisi lähinnä testata settinsä toimivuutta ja yleisön reaktioita. Lehdistön edustajia tai kuvaajia ei keikalle edes huolittu, joten allekirjoittanutkin suuntasi keikalle omin nokkineen ja räpsi keikkakuvat ihan ilman levy-yhtiön lupaa. Tulihan siitä vähän sanomista, mutta hei, itsepä maksoin lippuni, joten kuvasin mitä kuvasin maksavana asiakkaana!

Ja hieno oli keikka, vaikkakin väkisinkin lyhyt.  Biisejä kun ei ollut vielä kovin montaa.

Viimeksi näin bändin niinkin eksoottisessa paikassa kuin Valko-Venäjällä, jolloin melkoinen sademyrsky vähän sabotoi esiintymistä. Lopulta märkiä taisivat olla niin tukka kuin kengätkin, sillä keikka piti keskeyttää myrskyn takia.

Tammerfestillä keli sen sijaan suosi bändiä täysin, ja olikin kiintoisaa seurata miten tyyli on hiljalleen muuttunut. Ensimmäisellä keikalla kaksikko edusti vielä täyttä herramieslookkia. Päällä oli siisti puku, mutta nytpä paitojen napit hiljalleen aukesivat ja laulaja Theo Hutchcraft mesosi välillä villisti lavalla. Silleen villisti, ihan toisin kuin ennen vanhaan.

Ja nyt yhtyeellä on biisejä ja materiaalia kunnon pitkällekin keikalle – ja kaiken lisäksi hyviä biisejä. Ajatella, vielä on olemassa ”uusiakin” yhtyeitä, jotka tekevät hienoa, kaunista ja maailmanluokan syntikkapoppia, joka kaiken lisäksi löytää yleisönsä.

Eihän Hurtsia voi kuin rakastaa, sillä se satuttaa niin suloisesti, juuri oikeasta paikasta.

 

tammerfest2016_hurts_jok_gall-0032

tammerfest2016_hurts_jok_gall-0029

tammerfest2016_hurts_jok_gall-0025

tammerfest2016_hurts_jok_gall-0023

tammerfest2016_hurts_jok_gall-0020

tammerfest2016_hurts_jok_gall-0019

tammerfest2016_hurts_jok_gall-0013

tammerfest2016_hurts_jok_gall-0010

tammerfest2016_hurts_jok_gall-004

 

Lisää kuvia jutun alussa olevassa galleriassa!

Tammerfest
Kaikki jutut aiheesta