UUSIMMAT

Tammerfest riimittelee, humppaa ja rokkaa

19.07.2013 15:14 | Jukka O. Kauppinen

Tampere on tällä hetkellä täynnä vauhtia ja elämää. Siis enemmänkin kuin normaalisti. Uusittu festivaalialue on käytössä ensimmäistä kertaa kunnon mitassa ja tapahtumia riittää parillakymmenellä klubilla pitkin ja poikin kaupunkia.

Tampereen Ratinan stadionin kupeeseen on rakennettu uusittua festarialuetta jo parin vuoden ajan. Niemennokassa järjestettiin aikoinaan muun muassa Sauna Open –hevifestareita, mutta sittemmin alue jäi käyttämättömäksi ja ränsistyi rumaksi sorakentäksi. Alue on kuitenkin tuunattu tänä kesänä hienoksi festariniemeksi, joka on uuden sillan ansiosta erittäin kätevästi tavoitettavissa eri suunnilta saavuttaessa. Viihtyisälle alueelle mahtuu Tammerfestissäkin mukavasti kaksi lavaa, myyntialue ja kaksikin anniskeluvyöhykettä, joista toinen mukavasti ylärinteessä.

Tammerfest on toki paljon muutakin kuin Ratinanniemi. Keskustorin Beer Garden tarjoilee olutjono-elämyksiä ja pikkulavalla esiintyviä artisteja. Festarilaivat risteilevät ja lukuisat pubit, klubit ja keikkapaikat pursuvat ohjelmaa, myös ilmaiseksi. Lisäksi keskustorin vierellä sijaitseva Laikunlava tarjoilee sekä ihan muuta että Tammerfest-henkistä ohjelmaa. Tekemisestä ei siis tule pulaa, ongelma on pikemminkin etsiä tarjonnasta kiinnostavat artistit ja yrittää ehtiä mahdollisimman moneen niistä.

Tammerfest alkoi kohtuullisen rauhallisissa merkeissä jo keskiviikkona, jolloin muun muassa keskustorin alueella esiintyi perinteiseen malliin Kari Peitsamo, jonka jälkeen lavalla ihastutti heleässä auringonpaisteessa Anna Puu taustasoittajineen. Puun heleä laulu ja mukavan akustishenkinen soitanto olivat mitä parhainta lämpimän kesäalkuillan viihdettä. Ja yön pimeydessä puolestaan matkustettiin takaisin 90-luvulle Aikakoneen kyydissä.

Torstaina tykitettiin jo rajummin, mutta myös märemmin. Ratinanniemen festarialuetta piiskasivat tuuli ja kova sade, ja Elokuu, Haloo Helsinki! ja Jätkäjätkät esiintyivät pienilukuiselle sadetakkikansalle. Kuudelta aloittanut Viikate kuitenkin toi mukanaan kirkkaan auringon, jonka myötä sadetakit saivat kyytiä ja festarikansa innostui vauhdikkaampaankin tanssiin. Kelpo keli helli myös Petri Nygårdia, jonka suoraviivaiset tuhmistelujutut viinasta, naisista ja seksistä upposivat kansaan kuin viikate viljaan. Toimii. Illan päätti Ismo Alanko, jota kuulemaan saapuikin selvästi Nygård-faneja vanhempaa festariväkeä.

Päivän, illan ja yön musiikkiohjelmaa riitti torstaina lavealti pitkin kaupunkia. M/s Tammerkoski esimerkiksi risteili Von Hertzen Brothersin akustisella fanikeikalla, siinä missä Eläkeläiset vetivät erittäin tiukan humppamaratonin täpötäydellä klubilla ja White Flame –rokkibändi soitti Jack the Roosterissa tiukan Mötley Crue –tribuutin. YO-talolla oli puolestaan tiettävästi punkkia, mutta kaikkialle ei yksi mies yhtaikaa valitettavasti ehdi.

Tammerfest jatkuu aina sunnuntaihin 21.7 saakka.

Lisätietoja: http://tammerfest.fi/

 

Anna Puu

 

Mokoma

 

Petri Nygård

 

Viikate

 

 

Eläkeläiset