Uusimmat

The Wire -käsikirjoittajan HBO-uutuussarja nähdään ennakkoensi-illassa jo 24.6.

16.06.2016 20:58 Muropaketin toimitus

The Night Of -minisarjan tähtinä nähdään John Turturro ja Riz Ahmed.

Queensissä asuva pakistanilais-amerikkalainen opiskelija Nasir “Naz” Khan lähtee isänsä taksilla bileisiin Manhattanille. Loistavasti alkanut ilta päättyy odottamatta painajaismaisesti, kun Naz pidätetään murhasta epäiltynä. Sarjasta ovat vastuussa Schindlerin listan ja American Gangsterin käsikirjoittaja Steven Zaillian ja muun muassa The Wirea rustannut Richard Price.

8-osainen The Night Of  tulee ensi-iltaan maanantaisin 11.7. alkaen. Sarjan avausjakso tulee ennakkoon saataville kuitenkin jo 24.6. klo 20 alkaen HBO Nordicilla.

Minisarja pureutuu New Yorkissa tapahtuneen monimutkaisen murhatapauksen koukeroihin, jota värittävät niin poliittiset kuin kulttuurillisetkin vivahteet. Tapahtumien tarkkailun kohteena ovat poliisitutkinta, rikosoikeusjärjestelmä, oikeudenkäynnit ja Rikers Islandilla törkeästä rikoksesta oikeudenkäyntiä odottavien syytettyjen kiirastuli.

Sarjan pääosissa nähdään John Turturro (Fading Gigolo, Voi veljet, missä lienet?) ja Riz Ahmed (Nightcrawler), ja sen ovat ohjanneet Zaillian (7 jaksoa) ja James Marsh (1 jakso). Zaillian luonnehtii sarjaa rikos-, poliisi-, oikeus- ja oikaisutarinaksi:

“Rehellisesti kerrottu tarina on kaikkia näitä, ja luonnollisesti se on myös yhteiskunnallinen kertomus.”

Sarjan muissa rooleissa nähdään mm. Michael Kenneth Williams (The Wire, Boardwalk Empire, Bessie), Bill Camp (12 Years a Slave, Birdman), Paul Sparks (Mud, Boardwalk Empire), Ben Shenkman (Kallista kipua, Angels in America) ja Afton Williamson (Banshee).

Lähde: HBO Nordic

Muropaketin uusimmat