UUSIMMAT

Tutkimus: Nuoret suomalaisnaiset jakavat kuvia netissä miehiä varomattomammin

25.01.2011 11:16 | Muropaketin toimitus

Yli kolmannes alle 40-vuotiaista suomalaisista naisista haluaisi jakaa kuviaan netissä vain valitsemiensa henkilöiden kanssa. Nopea kuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa on nostanut suosiotaan, minkä seurauksena erityisesti nuoret naiset jakavat valokuvia välillä huolimattomasti.

Suomalaiset jakavat kuviaan mieluiten sähköpostitse, mutta usein sähköpostipalvelun kapasiteetti ei riitä kovinkaan monen kuvan lähettämiseen. Microsoftin TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan jopa 41 % suomalaisista jakaisi kuviaan enemmän sähköpostitse, mikäli se olisi helpompaa.

Tutkimuksen mukaan kuvien jakaminen sähköisesti on suosittua erityisesti alle 40-vuotiaiden naisten keskuudessa. Nuoret naiset jakavat kuviaan miehiä useammin ja enemmän, sillä jopa kolmannes alle 40-vuotiaista miehistä ei ota tai jaa kuvia lainkaan. Myös huolimaton valokuvien jakaminen on naisille yleisempää: alle 40-vuotiaista naisista 28 % on mielestään jakanut kuviaan internetissä liian monen ihmisen kanssa ja monet toivoisivatkin voivansa jakaa valokuviaan helpommin vain valitsemiensa henkilöiden kanssa.

”Kuvien jakaminen internetissä ja sosiaalisen median kanavissa mahdollistaa kokemusten helpon ja nopean jakamisen. Tutkimus kuitenkin osoittaa, että erityisesti nuorten naisten keskuudessa tämä johtaa välillä harkitsemattomaan toimintaan ja valokuvia haluttaisiin jakaa netissä pienemmän piirin kesken”, toteaa tutkimuksen toteuttaneen TNS Gallup Digitalin tutkimuspäällikkö Reeta Sutinen.

Valokuvien jakaminen netissä liian laajalle yleisölle huolestuttaa ja sähköposti pitääkin pintansa suosituimpana kuvien jakelukanavana suomalaisten kesken. Tutkimuksen tuloksista käy ilmi, että 42 % suomalaisista jakaa kuvansa sähköpostin avulla, ja 41 % jakaisi kuviaan enemmän sähköpostitse, jos se olisi helpompaa.

TNS Gallupin 9.-16.12.2010 välisenä aikana toteuttamaan kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1012 miestä ja naista alueellisen väestörakenteen mukaan.

Lähde: TNS Gallup