UUSIMMAT

Uudella kaarevalla UltraHD-televisiolla voi väijyä 4K-tasoista kuvaa esimerkiksi Netflixista

05.04.2014 10:10 | Muropaketin toimitus

Onko todellisuutta tarkempaa kuvaa tarjoava töllö kuin portti rinnakkaisuniversumiin?  

Samsungin ensimmäinen UltraHD-tarkkuudella varustettu kaareva televisio HU8505 saapuu Suomessa kauppoihin huhtikuussa.

UHD tulee sanoista Ultra High Definition ja se tarjoaa nelinkertaisen tarkkuuden FullHD-kuvaan verrattuna. Teknologia lupaa entistä yksityiskohtaisemman ja realistisemman kuvan, rikkaamman väriavaruuden ja entistä elävämmän väritoiston.

Kaareutuvan näytön kerrotaan luovan panoraama-vaikutelman, joka sijoittaa katsojan toiminnan keskelle. Efektin pitäisi toimia myös kuvaa sivulta katsoville. Televisio voi jököttää kaarevalla jalustalla, minkä lisäksi se on seinäkiinnitettävä.

– Huipputarkkojen älypuhelinnäyttöjen myötä olemme jo tottuneet siihen, ettemme näe enää yksittäisiä pikseleitä. Tv-kokojen kasvaessa myös televisioiden tarkkuusvaatimukset nousevat. Ratkaisu tähän on UHD, toteaa Samsungin Markus Nummisalo.

Televisiossa on myös uusi Smart Hub 2.0 -käyttöliittymä, joka tuo mukaan Mini Smart Hub -valikon. Se toimii työkalurivinä, johon käyttäjä voi räätälöidä itselleen tärkeimmät videopalvelut, sovellukset ja tv-kanavat. Katsomo, Ruutu, Netflix, Viaplay, HBO ja muut VOD-palvelut voi järjestää ruudun alareunasta nousevaan valikkoon.

Eniten tässä uutuuslaitteessa kiinnostaa Dome.fi:n toimitusta se, että sillä voi katsoa Netflixia 4K-laadulla. Tällä hetkellä ainakin House of Cardsin 2. kausi on palvelussa tarjolla neljä kertaa Full HD:ta tarkemmalla kuvalla ja lisää on tulossa.

HU8505 UHD-tv tulee saataville 55- ja 65-tuumaisena huhtikuun aikana. Kesäkuussa myyntiin saapuu vielä 78 tuuman malli.

Teksti: Aki Lehti
Lähde: Samsung