UUSIMMAT

”Suomi on perseestä”: Alexander Stubbia pilkataan uuden X-Files -kauden julisteessa

01.04.2016 06:30 | Muropaketin toimitus

Talvella Suomenkin televisiossa nähty The X-Files -minisarja päättyi melkoiseen cliffhangeriin. Sanomattakin lienee selvää, että jatkoa on luvassa.

Salaisten kansioiden luoja, ohjaaja ja käsikirjoittaja Chris Carter on vahvistanut tekevänsä yhteistyössä David Duchovnyn ja Gillian Andersonin kanssa uutta tuotantokautta. Luvassa on fanien riemuksi peräti 12 jaksoa. Ne jatkavat minisarjan päätösjakson ”My Struggle II” tarinaa.

Uusissa jaksoissa keskitytään fanien suosimiin avaruusolentotarinoihin.

”Nyt kun kissa on nostettu pöydälle, ei paluuta yksittäisten jaksojen hirviöjahteihin enää ole. Kirjoittamissani uusissa jaksoissa avaruusolennot astuvat vihdoinkin esiin varjoista. Tällä kertaa seuraamme tapahtumia ennennäkemättömän globaalilla tasolla”, Carter totesi hiljattain BBC:n Radio 4:n haastattelussa.

Yllättäen ensi syksynä Fox-kanavalla käynnistyvällä The X-Files -kaudella vieraillaan myös Suomessa.

”Mulder Finns Aliens” -jaksossa David Duchovnyn esittämän Fox Mulderin lento tekee pakkolaskun Helsinki-Vantaalle lumimyrskyn takia. Chris Carterin kynäilemässä tarinassa Suomen johtavat ministerit astuvat kaapista erikoisella tavalla. Juha Sipilä, Timo Soini ja Alexander Stubb paljastuvat alieneiksi, jotka ovat tehneet parhaansa tuhotakseen Suomen infrastruktuurin.

Uusista jaksoista on julkaistu teaser-juliste Suomen markkinoille jo hyvissä ajoin.

Stubb

”Luin viime syksynä Suomen pähkähullusta tilanteesta ja ajattelin, että wow, tuo maa on kyllä nyt ihan perseestä. Hallitus sekoilee ihan mitä sattuu ja jengi vihaa sitä kolmikkoa [Sipilä, Soini & Stubb – toim. huom.], mutta tyytyy vain purnaamaan Facebookissa. Koulutusta ja vanhustenhuoltoa karsitaan ja muuta sellaista, ei mitään järkeä”, Chris Carter muisteli.

”Tästä syntyi ajatus jaksosta, jossa poliitikkojen järjettömille toimille löytyy vihdoinkin selitys: he ovat alieneja, eräänlaisia vieraan rodun agentteja, jotka tahallaan nakertavat ihmiskunnan perustuksia. Tätä tapahtuu siis tietenkin muuallakin kuin Suomessa, mutta halusin esittää tilanteen yhden hyvinvointivaltion kautta. Suomi sopi siihen hyvin”, Carter kertasi.

Reddit-sivustolla on julkaistu myös epävirallinen kuva, joka esittelee luonnoksen Juha Sipilästä avaruusolentomuodossaan. Siinä pääministeri näyttää jonkinlaisen avaruusapinan ja sisiliskon ristisiitokselta.

The X-Files

Sipilän hallituksen tai muiden suomalaishahmojen näyttelijöistä ei ole vielä tietoa. Salaisten kansioiden uudet jaksot aiotaan Chris Carterin mukaan kuvata tuttuun tapaan Kanadassa, joten Suomeen eivät David Duchovny ja Gillian Anderson ole saapumassa.

Ennen The X-Filesin uusia jaksoja luvassa on alkuvuonna televisiossa nähdyn minisarjan julkaisu dvd:llä ja blu-raylla. Ne saapuvat kauppoihin kesäkuussa.

Keskustelu

tuo juliste jo on tehty niin huonosti että ei tätä voi ottaa todesta :)

Muropaketin uusimmat