UUSIMMAT

Uusi tutkimus paljastaa: suoratoisto on Suomessa lataamista suositumpaa

04.10.2014 08:08 | Muropaketin toimitus

72 prosenttia suomalaisista katsoo televisio-ohjelmia suoratoistettuna ja musiikkia suoratoistaa 66 prosenttia.

Onko piratismin aika ohi?

Uuden kiinnostavan tutkimuksen mukaan mediasisällön suoratoisto on lataamista suositumpaa. 

Suomalaisista 40 prosenttia kuluttaa suoratoistettua musiikkia kerran viikossa. Suoratoistettua audiovisuaalista sisältöä kulutti viikoittain 45 prosenttia. Suosituinta suoratoisto on nuorten aikuisten parissa, mutta yli 55–vuotiaistakin viidennes hyödynsi suoratoistoa viikoittaisessa mediakulutuksessaan.

Lähes puolet suomalaisista 18–24 -vuotiaista viihtyy enemmän kuin tunnin päivässä suoratoistetun TV- ja videosisällön parissa. Suoratoisto on kohtalaisen suosittua 55–65 -vuotiaidenkin parissa: heistä 30 prosenttia ilmoitti käyttävänsä suoratoistettua TV- tai videosisältöä viikoittain.

Yleisesti ottaen suoratoisto oli lataamista suositumpaa kaikissa Pohjoismaissa. Suomalaisista 14 prosenttia ilmoitti kuluttavansa päivittäin suoratoistettua audiovisuaalista sisältöä. Ladattua sisältöä päivittäin katseli kuusi prosenttia. Ruotsissa vastaavat luvut olivat suoratoiston kohdalla 9 prosenttia ja ladatun sisällön 4 prosenttia.

Samsungin teettämään ja tutkimusyhtiö Ipsos Morin tuottamaan Techonomic Index -tutkimukseen vastasi tuhat 18–65 -vuotiasta suomalaista ja neljätuhatta pohjoismaalaista kuluttajaa. Haastattelut tehtiin vuoden 2014 huhtikuussa.

Lähde: OS/G Viestintä