UUSIMMAT

Uutta tietoa Game of Thronesin tulevista tapahtumista – ja yksi valitettava uutinen sarjan jatkosta

12.03.2014 09:10 | Muropaketin toimitus

Game of Thronesin neljäs tuotantokausi käynnistyy HBO Nordic -palvelussa 7. huhtikuuta. Uusista jaksoista on nyt julkaistu synopsis. Samalla tarjolla on myös astetta ikävämpiä uutisia.

Game of Thronesin neljännen tuotantokauden alussa Lannisterit ovat yhä voitonriemuisia Red Wedding -teurastuksen jäljiltä, eikä kukaan näytä uhkaavan heidän otettaan rautavaltaistuimesta. Mutta käykö ylpeys heidän tuhokseen uusien uhkien vaaniessa joka ilmansuunnassa?

Lannistumaton Stannis Baratheon vahvistaa jälleen rivejään Lohikäärmekiven linnoituksessaan, mutta välittömämpi vaara uhkaa etelästä: Oberyn Martell, Lannistereita vihaava ”Punainen kyy” saapuu Kuninkaansatamaan Joffreyn ja Margaeryn häihin, mutta miehellä saattaa olla myös taka-ajatuksia. Pohjoisessa Yövartion rivit ovat harvenneet, ja Mance Rayderin villiarmeija lähestyy Muuria. Heitä kuitenkin varjostaa kaikista suurin uhka: valkoiset kulkijat.

Eikä siinä vielä kaikki: Daenerys Targaryen on päättänyt lohikäärmeineen ja armeijoineen valloittaa Meereenin kaupungin, jolloin hänelle saattaa vihdoin aueta mahdollisuus purjehtia Westerosiin ja vallata rautavaltaistuin takaisin.

Ja sitten ne ikävät uutiset:

Entertainment Weekly -lehden mukaan Game of Thrones päättyy todennäköisesti seitsemännen tuotantokauden jälkeen. Sarjan puuhamiehet David Benioff ja Dan Weiss vahvistivat asian todetessaan, että neljäs tuotantokausi on sarjan ”keskikohta” ja oleellinen sellainen.

Nautitaan siis vielä kun voidaan.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: HBO Nordic & Entertainment Weekly

Muropaketin uusimmat