UUSIMMAT

V niin kuin verikostosta tuttu Stephen Fry selvittää tänään, mikä homoudessa on niin sairaan kamalaa

23.06.2014 17:44 Muropaketin toimitus

Stephen Fry

Millaista on homojen elämä eri puolilla maailmaa tänään? Suosittu brittinäyttelijä Stephen Fry selvittää tänään Yle Teemalla kello 21.00 alkavassa kaksiosaisessa dokumentissa Stephen Fry homofobian jäljillä, mistä homofobia oikein syntyy.

Homoudesta tuomitaan yhä kuolemaan monissa maailman maissa. Stephen Fry haluaa tietää, miten homofobian lietsojat puolustavat mielipiteitään ja oikeuttaan tuomita homoja. Hän osallistuu suosittuun radioshow’hun, jossa hän väittelee vaikutusvaltaisen homojen vihaajan kanssa suorassa lähetyksessä, ja jopa kohtelias herrasmies Fry tulistuu ugandalaisen pöyristyttävistä väitteistä.

Fry tapaa myös lesbonaisen, joka raiskattiin seksuaalisen suuntauksensa takia. Ugandassa raiskataan lesboja, koska ajatellaan, että siten nainen voidaan ”parantaa” lesboudestaan. Traumaattisen kokemuksen lisäksi nainen tuli raskaaksi ja sai raiskaajaltaan hiv:n.

Stephen Fry tutustuu jakson lopussa losangelesilaiseen mieheen, joka eheyttää homoja heteroiksi sopivaa rahasummaa vastaan, ja erään hänen entisen asiakkaansa, jonka kohdalla eheytys ei tuottanut tuloksia. Tiistaina esitettävässä jaksossa Fry käy mm. Venäjällä, jossa homojen syrjintä on voimistunut.

Kaksiosainen dokumentti on osa Ylen kanavien Pride-teemaa, joka jatkuu koko viikon Yle Teemalla, Yle Puheella, Ylen Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

Lähde: YLE