Uusimmat

Vähältä piti, ettei Sandmanista tullut hahmo George R. R. Martinin kirjasarjaan

03.10.2012 20:31 Muropaketin toimitus

Sandmanista meinasi tulla Wild Cards -kirjasarjan hahmo.

George R. R. Martin kirjoitti ja toimitti 80-90-lukujen taitteessa Wild Cards -nimistä supersankarikirjojen sarjaa, jonka kirjoittamiseen otti osaa monta tunnettua kirjailijaa. Vähältä piti, ettei Neil Gaimanilta jäänyt sen ansiosta Sandman-sarjakuva tekemättä.

Wild Cards on vuonna 1987 startannut supersankarikirjasarja, jota julkaistiin 90-luvun alkupuolelle saakka. Sen maailmassa New Yorkin ylle leviää vuonna 1946 virus, joka tappaa 90% tartunnan saaneista, muuttaa heistä 9% epämuodostuneiksi Jokereiksi, ja yhden prosentin supervoimilla varustetuiksi Ässiksi. Kyseiseen sarjan kirjoittamiseen osallistuivat mm. Roger Zelazny, Walter Jon Williams ja Chris Claremont, ja sen toimittaja ja yksi kirjoittajista oli George R. R. Martin. Sarjan kirjoittajat ammensivat osan inspiraatiostaan Martinin vetämästä Superworld-roolipelikampanjasta, ja siirsivät omat rope-hahmonsa suoraan romaaneihin.

Martin paljastaa Worldcon 2012 -tapahtumassa tehdyssä haastattelussa, kuinka 80-luvun lopulla laiha täysmustiin pukeutunut brittijamppa tuli kertomaan Wild Cards -supersankari-ideastaan, mutta koska tyypillä ei ollut juuri näyttöjä, Martin ei asiasta innostunut. Gaiman päätti sitten tehdä jotain muuta ideallaan tästä unissa elävästä tyypistä…

Seuraavassa kohtaaminen Martinin ja Gaimanin omin sanoin kuvailtuna:

Get More: MTV Shows

 

Teksti: Janos Honkonen
Lähde: Blastr