Uusimmat

Vahvistettu: Neil Gaiman palaa käsikirjoittamaan Sandman-sarjakuvaa [PÄIVITETTY]

13.07.2012 08:28 Muropaketin toimitus

Neil Gaiman palaa käsikirjoittamaan legendaarista Sandman-sarjakuvaansa yli 15 vuoden tauon jälkeen. Luvassa on Before Watchmen -tyylinen esiosa, joka tarkastelee tapahtumia ennen Sandman-lehden ensimmäistä numeroa.

Ilouutinen julkistettiin San Diegon Comic-Con -messuilla viime yönä Suomen aikaa. Neil Gaiman ei itse paikalle ehtinyt, mutta faneille esitetty videotervehdys oli varmasti ihan tarpeeksi mieluisaa seurattavaa. Uudet Sandman-tarinat kuvittaa J.H. Williams III. Minisarjalla ei ole vielä nimeä eikä tarkempaa julkaisuajankohtaa kuin ”vuonna 2013”.

DC Comicsin kustantama Sandman ilmestyi alunperin vuosina 1988-1996. Varsinaisen sarjakuvan päättymisen jälkeen Gaiman on palannut hetkellisesti aiheen pariin mm. kuvitetun The Sandman: The Dream Hunters -novellin ja The Sandman: Endless Nights -albumin merkeissä. Uusi minisarja on kuitenkin ensimmäinen varsinainen Sandman-sarjakuva vuosikausiin.

Sandmanin ohella Neil Gaiman on tunnettu sympaattisena miehenä ja romaaneistaan American Gods, Coraline ja The Graveyard Book.

 

Päivitys 13.7.2012 klo 12.27: Uudesta Sandman-projektista on julkaistu videon seuraksi oheinen kuva.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Comic-Con

Muropaketin uusimmat