UUSIMMAT

Vantaalle puuhataan jättimäistä dinosauruspuistoa joukkorahoituksen avulla

25.01.2016 14:17 | Muropaketin toimitus

Jurase Park tavoittelee 5 miljoonan euron tuottoa vuodessa.

Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta myönsi lokakuussa Jurase Park-dinosaurusteemapuiston suunnitteluvarauksen Jurase Park Oy:lle.

Nyt lafka hakee megalomaaniseen hankkeeseensa rahoitusta joukkorahoituskampanjan avulla. Vantaan Kivistöön suunnitteilla olevaan Jurase Parkiin olisi tulossa muun muassa dinosaurus-aktiviteettipuiston lisäksi Suomen suurin terassi, 20 brändiravintolaa, trooppinen puutarha, fossiilinäyttely, Kiviset ja Soraset -kivikylä ja piknikalue.

Kunnianhimoinen hanke, jossa silmään pistää kuitenkin heti muutama fakta. Jurase Park kertoo tehneensä lisenssisopimuksen Disneyn kanssa, joka oikeuttaa heidät esittämään tuhatta Disney-elokuvaa taukoamatta Kiviset ja Soraset -kivikylässä. Kiviset ja Soraset ei ole Disneyn, vaan Time Warnerin omaisuutta.

Jurase Park Oy:n pääomistaja on thaimaalainen Sumalee SaeLeaw. Hänen miehensä toimii yhtiön toimitusjohtajana. Länsiväylän artikkelin mukaan hänen edellinen yrityksensä on ollut mukana kymmenissä Helsingin käräjäoikeudessa käsitellyissä riitajutuissa.

Jurase Parkin tuloslaskelman mukaan teemapuisto tuottaisi noin 5 miljoonaa euroa vuodessa.

Lähde: Jurasepark.fi / Länsiväylä