Uusimmat

Verkkohuutokauppa eBay saapuu Suomeen

12.11.2010 09:21 Muropaketin toimitus

Maailman suurin verkkohuutokauppa eBay tuo Suomeen uuden eBay International Market -palvelun (eIM), jonka avulla suomalaiset voivat etsiä, vertailla ja ostaa tuotteita ympäri maailmaa ensimmäistä kertaa omalla äidinkielellään.

eBayn mukaan kysyntää palvelulle tulee riittämään, sillä sen kansainvälisen shoppailukyselyn mukaan jopa kolme neljästä suomalaisesta tekisi ostoslöytöjä mieluummin kansainvälisestä nettikaupasta kuin perinteisistä myymälöistä, mikäli he löytäisivät sieltä etsimänsä tuotteen sopivaan hintaan.

Suomalaisia houkuttelevat nettiostoksissa kilpailukykyiset hinnat sekä harvinaisempien merkkien valikoima. Uuden eBay International Market -palvelun kaikki toiminnot ovat täysin suomenkielisiä. eBayn eIM -palvelun suomalainen versio on jatkoa kuudelle Euroopassa aiemmin tänä vuonna lanseeratulle maakohtaiselle versiolle. eBayn kansainvälinen valikoima kattaa jopa miljoonia tuotteita muodista sisustukseen ja elektroniikasta keräilyesineisiin.

”eIM lisää suomalaisten kuluttajien valinnanvaraa huomattavasti tarjoamalla kansainvälisiä ja harvinaisia ostosmahdollisuuksia suomenkielisinä ja usein kotimaan hintoja edullisemmin. Tšekissä, Tanskassa, Kreikassa, Norjassa, Venäjällä ja Ruotsissa maaliskuussa julkaistu palvelu on otettu vastaan menestyksekkäästi: ostettujen tavaroiden määrä on kasvanut 40 %, uusien rekisteröityjen käyttäjien määrä 50 % ja sivulla vierailleiden kävijöiden määrä jopa 150 %. Sivuston katselukertoja on kertynyt yli miljoona enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan”, eBayn Euroopan kehitysjohtaja Alina Prawdzik kertoo.

eBayn tutkimuksen mukaan suomalaisten suurimpia esteitä kansainväliselle nettishoppailulle ovat tähän mennessä olleet huoli maksujärjestelmän turvallisuudesta (40 %) tai huoli siitä, ettei hartaasti odotettu ostos saavu koskaan perille (27 %). Tämän lisäksi vajaa viidennes (19 %) vastaajista koki omien tietojensa nettiostossivustoista puutteellisiksi.

eBayn uusi International Market -palvelu pyrkii vähentämään näitä huolenaiheita. Toiminnoiltaan täysin suomenkielisen sivuston lisäksi eBayn käytössä on turvallinen ja maksuton verkkomaksujärjestelmä PayPal, joka tarjoaa kuluttajille täyden takuun ja rahat takaisin, mikäli ostettu tuote ei koskaan saavu perille tai se on oleellisesti erilainen kuin kuvauksessa on annettu ymmärtää. PayPal on helppokäyttöinen maksutapa, ja kaikki ostajan tiedot ovat täysin luottamuksellisia.

eBay selvitti syys- ja lokakuussa 2010 eurooppalaisten1 shoppailutottumuksia ja -trendejä yhteensä yhdessätoista eri maassa. Tutkimus osoittaa, että muodin tutut suurvaltiot ovat säilyttäneet trendikkään imagon edelleen eurooppalaisten kuluttajien silmissä. Yli puolet (50,6 %) eurooppalaisista ostaisi kenkiä mieluiten Italiasta ja joka kolmas (35, 2 %) merkkivaatteita Ranskasta. Elektroniikkaa eurooppalaiset puolestaan hankkisivat mieluiten Yhdysvalloista (39,4 %).

Amerikkalaisia tuotteita pidetään Euroopassa myös kaikkein korkeatasoisimpina. Joka neljännelle (25, 8 %) vastaajalle yhdysvaltalaiset tuotteet edustivat parasta laatua. 22 % eurooppalaisista kuluttajista puolestaan uskoi saksalaisten tuotteiden tasokkuuteen.

Tutustu eBayn maailmanlaajuiseen tuotevalikoimaan osoitteessa www.ebay.fi.

Sivistystä:

eBay on maailman suurin verkkohuutokauppa, jolla on yli 90 miljoonaa aktiivista käyttäjää ympäri maailmaa. Käytännössä kuka tahansa voi ostaa ja myydä eBayssa mitä tahansa. Vuonna 1995 perustettu palvelu tuo yhteen intohimoiset shoppailijat, myyjät sekä pienyritykset. Käyttäjät vaikuttavat merkittävällä tavalla verkkokaupankäyntiin: vuonna 2009 eBayssa myytyjen tuotteiden kokonaisarvo oli 60 miljardia dollaria, eli 2000 dollaria joka sekunti.

Muropaketin uusimmat