Uusimmat

YLE Teema tarjoaa herkkuja Prince-faneille

25.04.2016 18:20 Muropaketin toimitus

Ensi perjantaina muistellaan edesmennyttä neroa.

Yle Teema muistaa edesmennyttä Princeä. Ensin nähdään brittisarjan Rock Legends vuonna 2014 valmistunut Prince-jakso, ja sen jälkeen konserttitaltiointi Prince, Sign o’ The Times. Konsertti on jo etukäteen katsottavissa Yle Areenassa.

Teemalla perjantaina 29. huhtikuuta klo 22.45 alkaa Rock Legends: Prince:

Englantilaisen musiikkisarjan jaksossa luodaan katsaus 21. huhtikuuta 57-vuotiaana kuolleen Prince Roger Nelsonin uraan. Minneapolisissa syntyneen ja eläneen 7-kertaisen Grammy-voittajan levyjä on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta. Hän oli oman tiensä kulkija ja edelläkävijä, laulaja, lauluntekijä, todellinen multi-instrumentalisti, näyttelijä ja myös taitava tanssija. Musiikillisesti hän oli kotonaan niin popin, rockin, funkin, soulin kuin r &b:n saralla. Hänen arvioidaan tehneen 500 tai jopa yli 1000 kappaletta.

Sen jälkeen on vuorossa Sign o’ the Times:

”Tähden hienoin elokuvallinen saavutus”, Rolling Stone -lehti totesi viime viikonloppuna konserttielokuvasta Sign o’ the Times. ”Rock-musiikin Mozartin” hieno draamallinen lavashow on kuvattu vuonna 1987 Euroopan-kiertueella Hollannissa sekä osittain Princen Paisley Park -studiossa Amerikassa. Tähden itse käsikirjoittamassa ja ohjaamassa elokuvassa nähdään Prince häikäisevimmillään lavaesiintyjänä ja kuullaan muun muassa Play in the Sunshine, Housequake, Slow Love, Hot Thing ja You Got The Look.

Prince-1985

Lähde: Yle