Windows 8:n myynti laahaa odotusten perässä

19.11.2012 17:45 | Ville Suvanto

win8Paul Thurrott uutisoi Supersite for Windows -sivustollaan, ettei Microsoftin reilut kolme viikkoa sitten julkaisema Windows 8 -käyttöjärjestelmä ole onnistunut ainakaan ensimetreillä vakuuttamaan kuluttajia ja, että myyntimäärät ovat jääneet selvästi odotettua alhaisemmiksi.

Thurrott perustaa uutisointinsa omien sanojensa mukaan yhteen luotettavimpaan lähteeseensä, joka on samalla kertonut Microsoftin osoittavan syyttävällä sormella tietokonevalmistajia, jotka eivät ole kyenneet toimittamaan Windows 8 -tietokoneita odotusten mukaisesti. Hänen mukaansa Microsoftin Surface-strategia on samalla yksi esimerkki yrityksen turhautumisesta, sillä sen myötä se kykenee toimittamaan ohjelmiston ja raudan yhdessä ohittaen tietokonevalmistajat. Toisaalta on erikoista, miksei Microsoft julkaissut heti Surface Prota, jota joudutaan nyt odottamaan tammikuulle.

Microsoftin tilannetta ei varmasti myöskään helpota se seikka, että Windows-osaston johtaja Steven Sinofsky erosi viime viikolla. Virallisen tiedotteen mukaan Sinofskyn eroaminen oli molempien osapuolien yhteinen päätös, mutta CNET-sivuston mukaan Sinofsky aiheutti johtoportaassa erimielisyyksiä, eikä kyennyt kunnolla yhteistyöhön muiden osastojen johtajien kanssa. Bloomberg-sivusto puolestaan kirjoitti, ettei Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer ollut tyytyväinen Sinofskyn aikaansaannoksiin.

Paul Thurrott’s Supersite for Windows, Windows 8 Sales Well Below Projections, Plenty of Blame to Go Around

Keskustelu

Kismittää niin pirusti, kun tänä aamuna käynnistin Win8:n ja huomasin kaikkien Marraskuun aikana läpäisemieni Miinaharavan päivähaasteiden hävinneen, nyt siis marraskuun pistesaldo 0, vaikka vielä viime viikonloppuna oli täydet pisteet kaikista haasteista. Uusi Miinaharava muutenkin jakaa meikäläisen kahtia. Toisaalta mukavan kasuaalia (osumasta ei ole heti game over) ja päivähaasteet on kiva lisä, mutta toisaalta Miinaharavaksi siinä on liikaa silmäkarkkia ja kaiken lisäksi peli on MAINOSRAHOITTEINEN! 20 sekunnin mainos näytetään alussa ennen kuin pääsee pelaamaan… V***N MIINAHARAVAA!

On se Win8 ihan töötistä, kun Miinaharavan ovat tällä tavalla raiskanneet. Ei ihme että myynti takkuaa.

@35:

Otsikon huomioon ottaen on aivan turha ruveta puolustelemaan win8:a jos se ei puoli ilmaisiksikaan kelpaa suurimmalle osalle väestöstä.

Tosiasia on se, että win8:ssa on liian vähän uutta ja liikaa turhia uudistuksia. Startti valikko oli aivan täysin toimiva ratkaisu, sen sijaan modern ui ei säästä tilaa vaan on käytännössä koko ruudun vievä startti valikko.

Se perimmäinen tarkoitus on vieläkin hämärän peitossa, että mikä hyöty juuri modern ui:ssa on? Mitä sillä haluttiin saavuttaa?

Itsekin kyllä opin kohtuullisen nopeasti käyttämään kaverin htpc:llä win8:a, mutta mielestäni käytettävyys on huomattavasti huonompi kuin win7:ssa työpöytä käytössä.

Ei se omalla kohdalla ole mistään uuden oppimisesta kiinni, vaan juuri nimenomaan käytettävyydessä.

Tosin 29.90€ maksoi tämä kokeilu, joten vitutus ei ole kova.

Julkaisupäivästä lähtien windows 8 käyttöjärjestelmää työ- ja kotikäytössä käyttäneenä voin todeta, että tämä mircosoftin uusi ilmestys on aivan totaalisen *aska eikä tällä tee ainakaan työkäytössä mitään. Aivan järkyttävää hypetystä sen ”ominaisuuksista” ja siitä miten helppoa tiedon jakaminen on.

Ja hevon P-!

Tällä surealla esityksellä ei voi tehdä päällekkäisiä asioita kuten, kalenterin selaaminen ja sähköpostiohjelman käyttäminen yhdessä (METRO).

Tällä ei voi käyttää laskinta samalla, kun käytät em. ohjelmistoja. Laskin siirtää sinut perus työpöydälle ja joudut hakemaan metron jälleen yläkulmasta, mikä taas pimentää laskimen.

Office toimii työpöydältä käsin.

EN TIEDÄ, eikä minua kiinnosta. Saako tämän *askan toimimaan vaikka pelkästään työpöydällä. Mutta startti-nämiskän puuttuminen raivostuttaa jo nyt. ON NIIN *elvetin vaikeasti haettavissa pelkästään ohjauspaneeli tms.

Eli toisin sanoen ja hyvin tiivistettynä

ÄLKÄÄ OSTAKO!

ps. palautuminen Windows 7 tämän vkl aikana :)

@35 ”Ei kilpailijoilla ole mitään vastaavaa tarjota.”

Mitäs se android ja osx ovat?

[email protected]

”Ei kilpailijoilla ole mitään vastaavaa tarjota. Kuhan uliset vain kuin pikkupoika jostain Modern UI:sta sun desktop-koneessa kun pitäisi taas oppia jotain uutta, ja sunkaltaset vanhat koirat kun ei enää kykene uusia temppuja opettelemaan vaan ura ja elämä on jo jäähyttelykierroksella.”

Siitä että sä rupeat jotain saatanan iästä tai urasta jauhaan tämän asian tiimoilta kertoo kyllä älyn tason…Toki jos sulla valuu hunajaa vaan sansta Microsoft niin sillehän ei sitten voi mitään. Kovasti tuntuu sua miellyttävän tuo 8. Kerro vähän mikä siinä on sellaista mistä tykkäät erityisesti? Nooan aikaisesta ulkoasusta vai siitä että sulle annetaan käyttis joka on kun paluu jonnekin tietotekniikan kivikaudelle. Heh! Mielestäni toimivuudeltaan ja varinkin loogisuudeltaan se vastaa vähän sitä kun sulta teippatais sormet nippuun ja sanottais että runkkaas nyt…Ei saatana pysy, vaikka haluttais! Eli pidäs penikka pienempää ääntä ja osoittele vähän vähemmän sillä sormella. Siinä on teippiä vieläkin.

Mitä tulee tuohon itse uutiseen niin sanoisimpa näin että Win 8:a ei tulla näkemään yrityksissä juurikaan ja ne myydyt määrät mitä yritys esittää on esiasennettuja(pakko myytyjä) kappaleita laitevalmistajilta. Eli FLOPPI!

@29 Ei palaa ei wanhu UI, mutta toivottavasti hijovat nykyistä kunnolla. Palaako käynnistävalikko on sitten asia ihan erikseen. Nythän siitä on kuitenkin pakko olla ripeet jäljellä yhteensopivuuden vuoksi, joten win8 tai win9 ”classic” teemalla ei liene mikään mahdottomuus edelleenkään. Mutta MS koko talous perustuu jatkossa mobiililaitteisiin ja uuteen apsi kauppaan, joten wanhaan ei ole paluuta.

Kun kasiin oli pakko tuupata heti julkaisussa tajuton päivityspaketti, sekin ”paikattiin” selittelyillä ja yritettiin kääntää hyväksi asiaksi. Markkinointipuolella on selvästi paljon tekemistä kasin kanssa, kun muuten floppasi tuo työpöytäpuoli niin pahasti (nyt voi sanoa, kun on tuttu tuo RTM versio).

Mahdolliset hyödyt kun tulevat vastakun Intel julkaisee seuraavaan prossusukupolveen perustuvat prossut. Tällöinkin tosin puhutaan hyödyistä vain läppärin akunkeston maksimoimisessa.

Tablettipuoli taas on kysymysmerkki, kun HW loistaa poissaolollaan. Kohta vaikuttaa voimakkaasti siltä, että MS missaa totaalisesti JOULU 2012 markkinat, vaikka niitä hyvin selvästi yritti tavoitella windows 8:n kanssa. Ja jos talous tästä huononee, niinkuin voimakkaasti vaikuttaisi siltä, niin MS tulee ensivuonnakin kokemaan kovaa kilpailua, supistuvilla markkinoilla.

Nyt katsottiin kovasti applesta mallia, mutta ei otettu huomioon käyttäjien mielipiteitä. On vaara, että monet käyttäjät käyvät tarkistelemaan muita vaihtoehtoja (kuin siis ms ja apple).

Tosin MS ja Apple varmasti pystyvät tarvittaessa blokkaamaan kilpailun patenttikikkailuilla.

Sinänsä mielenkiintoista, että MS vaikutti välillä halukkaalta kuuntelemaan käyttäjiä ja windowksen eräs valtti oli se, että se ei ollut ihan niin suljettu ja lukittu MS:ään, kuin esim OSX on aina ollu appleen. Nyt sitten käännettiin korva ilmeisesti vain markkinointiosaston suuntaan.

Eipä kasin suunnitteluratkaisut vaikuta olleen yhtään työpöytäkäyttöä helpottamaan ensisijaisesti ajateltuja (kuten Vistassa tullut Start-valikko) vaan ihan mobiilistrategian takia läntättyjä.

Edes halpa hinta ja suuri mainoskampanja ei onnistunut nostamaan kasia menestykseksi.

Ei mikään ihme kun ulkonäkö otettu Windows 2000 käyttiksestä, sujuvaa käyttöä varten pitää opetella uusia näppäinkomentoja, käyttis tehty kosketusnäyttöjen ehdoilla ja käyttäjät pakotettu pomppimaan kahden eri UI:n välillä.

Windows kasin pellin alla tehty hyviä muutoksia, joten ilman pakotusta ”mobiikäyttikseen” menestys olisi ollut taattu.

@25

Kysehän ei ole siitä että toimiiko vai eikö, vaan siitä että Microsoft poisti käyttöjärjestelmästä erityisesti työpöytäkäyttöä helpottavia elementtejä kuten käynnistä-valikon ja tarjosi tilalle kosketusnäytöille kelpaavaa käyttöliittymää.

Päätöksen takana on selvästi ollut halu pakottaa ihmiset tottumaan tuohon uuteen käyttöliittymään, jotta Microsoftin käyttöjärjestelmällä olevien älypuhelimien ja tablettien menekki kasvaisi. Lisäksi tuo uusi käyttöliittymä on rakennettu pitkälti Microsoftin kaupan ympärille, joten luonnollisena toivoone oli vissiin että tuo käyttöliittymä toisi Microsoftille Applen App Storen kaltaisen rahasammon. Microsoftin johto vaan eli rinnakkaistodellisuudessa, jossa sillä on kyky pakottaa ihmiset pitämään jostain ja tällä rinnakkaistodellisuudella ei selvästi ollut yhteyttä reaalimaailmaan.

Eikös MS nostanut kasin kohdalla OEMien hintoja ja mutkistanut aktivointiprosessia?

”Lisäyksenä edelliseen. Minkähän takia kuluttajillekin tarjotaan pro -versiota joka on sentään vielä seiskan kohdalla 50% kalliimpi?”

No nörttimarginaali noita lähinnä ostaa. Kuluttajat ostaa suoraan sen Win8 tietokoneen pakettina missä oem-valmistaja on jo lisenssin hinnan maksanut mäsäsoftalle. Säätäjänörttimarginaalia nyt sopiikin rahastaa, kyllä ne maksaa uuteen 5ghz ivy bridge koneeseen 32 gigalla keskusmuistia uuden Windowsin vaikka se kustantaisi 500 euroa.

”Pidän paketin avaamattomana ja myyn sitten joskus kun tuost tulee sellainen keräily harvinisuus kuten Microsoftin BoB:sta!”

Joo ihan varmasti olet rikas mies silloin, noita avaamttomia MS-DOS 6.22 pakkauksiakin kun myydään eBayssä suunnattomilla rahamäärillä.

”Paskasta ei saa konfehtia vaikka kuinka yrittäis mutustella ja makustella; paskaa se vaan on siitä huolimatta vaikka siinä lukis mitä paketissa…”

Ei kilpailijoilla ole mitään vastaavaa tarjota. Kuhan uliset vain kuin pikkupoika jostain Modern UI:sta sun desktop-koneessa kun pitäisi taas oppia jotain uutta, ja sunkaltaset vanhat koirat kun ei enää kykene uusia temppuja opettelemaan vaan ura ja elämä on jo jäähyttelykierroksella.

”Slashdotin postaukseen mukaan”

Minkä mukaan..JOku ihan oikeasti quotettaa slahdottia?

Lisäyksenä edelliseen. Minkähän takia kuluttajillekin tarjotaan pro -versiota joka on sentään vielä seiskan kohdalla 50% kalliimpi?

Kasia ei mulla ole eikä mulle tule, sellasta paskaa että oksat pois.

Slashdotin postaukseen mukaan syy voisi löytyä windows software assurancesta entprise -asiakkaille. *wink wink*. (samasta syystä vistakin työnnettiin täysin raakileena yritysasiakkaille ensin.)

Toivottavasti Win8 katoaa kokonaan niin saadaan XNA takaisin! o/ Menee niin järki ton uuden SDK:n kanssa.

itte kokeilin tuota 8’a ja eipä ole juurikaan tarve sille tiilinäkymälle mikä on windows puhelimessakin. ei sitä tarvi joka paikassa olla heti ne mese ja muut tilit auki ja käytössä. eikä työpöytäkoneella tarvi todellakaan marketplaceja ja muita juttuja. noissa tableteissa ja älypuhelimissa tuo on kieltämättä ihan kätevää kun niitä on omalla tavallaan ”hitaampi” muutenki käyttää toisin kun tietokonetta jolla on näppis ja hiiri. kosketusnäytöissä myös tuo toimis ja (kannettavissa)koneissa jotka olisi esim. esittelytilaisuuksissa.

Win8 on floppi ja välivaihe kuten vistakin oli. Win9 toivottavasti palaa seiskan juurille ja perinteiseen näkymään. Ei toi metro välttämättä huono ole jos on kosketusnäyttö pc:n jatkeena mutta harvalla vielä on kosketusnäyttöä kotona pc:n jatkeena ja ainakaan mä en haluais mitään sormenjälkiä omaan näyttööni. Vahvasti epäilen myös miten moni yritys lopulta tulee siirtymään win8 käyttikseen, työntekijöitä pitäisi kouluttaa ja työtehokkuun saattaisi myös laskea.

Tabletit asia erikseen niissä varmaan jopa hyvä toi mutta ei kiitos pc:lle tätä.

Näytä kaikki kommentit

Niin , erikoista on se että itse ms:ltä kerrottiin aikaanan olisikos ollut alpha-buildingin aikaan että w8 on nimenomaan tarkoitettu tablet ja kosketusnäytöille ei niinkään normaalille ”pönttökoneelle”…ja nyt vikistään…ei hyvää päivää ei kait ihmiset sentään masiinaa osta joka winukan yhteydessä…haloo pahvit :p.

Juuri kuten edellä xp-w7…w7-wx eli se ”kymppi”…ja toinen syy on se itse käynnistys valikon puute johon ihmiset ovat tottuneet, kuinka monella on ”kaikki” tavara työpöydällä? minulla vain muutama juuri niitä joita käytän päivittäin muut kuvakkeet ovat ”roskakorissa”..

@25. Juu kyllähän se hyvin toimii ei siinä mitään. Itsekkin kokeilin sitä sen 3kk:ta mutta ei vaan ole tarvetta vaihtaa kun Win7 toimii vallan hienosti.

Sama homma se taitaa olla suurimmalla osalla ihmisistä+ myöskin se että aika moni kuluttaja vasta äskettäin vaihtoi XP–> Win7 niin eivät näe tarvetta uuden käyttiksen opetteluun.

Ja totuus on kuitenkin se että kyseinen käyttis tuotiin nimenomaan kosketusnäytöllisiin laitteisiin, Mikkisofta nyt vain halusi runtata sen myös pönttökone puolelle mikä nyt ei varmaan ollut ihan viisas valinta :)

Mikäs järki tuossa on, että kasista ei ole myynnissä kun jotain upgradeja. Tai sitten OEM versioita. Eikö nykyään tehdä ollenkaan semmosia mikä ei ole upgrade eikä OEM? :D

Hyvin tää Win8kin on nyt toiminut kun uskaltaa oppia uutta. Ei ole tullut mitään vastaan mitä en olisi voinut tehdä tässä siinä missä Seiskassa aiemmin, toki jotkut asiat on tehty eri tavoin / eri paikasta kuin ennen, mutta ei tää oo ensimmäinen käyttis jossa hommat uusitaan rankemmallakin kädellä.

Sosiaalisen median viestiminen menee ainakin tällä hetkellä vielä mukavamminkin tällä kuin aiemmin, tosin kun messenger lopetetaan se muuttuu ikävämmäksi/yhtä ikäväksi kuin aiemmin ellei Skype-tiliä saa lisättyä Messaging Modern-appsiin.

Metron/Modernin ja desktopin välillä seilaaminen ei ole ollenkaan niin paha kuin joskus oletin, vähän se oudoksutti alussa mutta nykyään toimii jo kuin luonnostaan.

Terveisin DOSseisa ja Win2.0-generaatiosta (taisi olla /386 versio) aloittanut.

Tässä kävi just niin kuin kaikki muut ajatteli/ sanoi mutta Mikkisofta nyt vaan kivenkovaa väitti että myy kuin näkkileipä tarjouksessa.
Kyllä tuo käyttis sopii Tableteille yms. mutta kun monella on Win7 alla niin ei ole MITÄÄN syytä vaihtaa Win8:a esim. pöytäkoneseen. Eikä nuo PC-valmistajatkaan ole onnensa kukkuloilla tuosta uudesta Wintoosasta varmaankin ihan yleisen palautteen vuoksi.
Onneksi tässä näkyy tuo ” kuluttaja äänestää kukkarollaan” jahka Microsoft vaan tajuisi sen eikä syyttäisi muita siitä.

Paskaa saa tehdä mutta sitä ei ole pakko julkaista ;)

”Thurrott perustaa uutisointinsa omien sanojensa mukaan yhteen luotettavimpaan lähteeseensä, joka on samalla kertonut Microsoftin osoittavan syyttävällä sormella itseään, koska ei ole kyennyt kuuntelemaan PC windowsin käyttäjiä Windows 8 kehityksen ajan, ja julkaisemalla PClle käyttöjäjestelmän joka kelpaa vain lääppäreille.”

Ei se tunaroinnin myöntäminen perkele voi olla niin vaikeaa.

[email protected] ei hätää. Onneksi steam on mennyt jo omppuun ja nyt myös ubuntuun… Pelejä odotellessa. Floppais sitten 9kin kun väkisin 8 aikana ajaisivat käyttäjät siirtymään muualle :) Pakko kyllä mainita, että itse pidän Officesta ja ribboneista, mutta win8 kyllä pasketta.

joo ei vakuuta… 98/2000/XP/Vista/7 kelpas heti eikä tehny mieli palata edelliseen mutta nyt ei kiinnosta edetä
oikeasti harmittaa ja jos pelaaminen jää niin kone voi vaihtua jopa mäkkiin jos ne ei tee jotain yhtä urpoa työpöytäkäyttikselle…
nyt on jo ilmaiseksi saatu macbook harjoittelukoneena ja jos ostaisin läppärin niin olis airi ei varmana ainakaan ultrabookkia win8:lla

Olis ihan oikein Mäsälle, jos kasi floppais kunnolla. Olisivat kuunnelleet kentän ääntä siitä, millainen sen käyttiksen on oltava tyäpöytäkoneissa. Ite ton viireltoist eurol mojusin ja muutaman tunnin kokeillu noit ’tiiliä’ hämmenellä, eiku takas seiskaan. Josko kasiin tulis ne vanhat käynnistä jutskat, niin sitten uudelleen käyttöön. Nykyisellään ei nappaa!

@16 Luulisi olevan firman etu , että kauppa käy ja mahdollisimman monet kuluttajat ovat tyytyväisiä. Ei olisi ollut vaikea tosiaan asetuksiin laittaa valintoja,joilla käyttäjä saa haluamansa aloitusnäkymän jne.jne.. mitä se olisi ollut keltään pois? Ylimielisyyttä ,joka kopsahtaa kyllä omaan nilkkaan. Veikkaan,että Windows 9 korjaa erheet,kuten Seiska Vistan jälkeen teki.

Joo. Mulla on windows 8 mutta en edes asenna sitä koneelle. Heh! Ostin ihan Prismasta kun halvalla sain mutta en edes aio asentaa koko paskaa mihinkään laitteeseen. Joku nyt varmaan mittii että mitä järkeä. Pidän paketin avaamattomana ja myyn sitten joskus kun tuost tulee sellainen keräily harvinisuus kuten Microsoftin BoB:sta! Mutta mitä tulee uutiseen niin todella. Kuka yllättyi okeasti tuosta? Paskasta ei saa konfehtia vaikka kuinka yrittäis mutustella ja makustella; paskaa se vaan on siitä huolimatta vaikka siinä lukis mitä paketissa…

Hyvin toiminu w8 täällä. Mutta tiilet olis kyllä ihan hyvin jättää sinne RT puolelle. Tai olis voinu olla asennuksessa vaihtoehto että tiiliä ei asennettais lainkaan.

Ihan hyvin olisi win8 kelvannut, jos olisi laitettu asetuksiin valinta mistä saa kaikki win8 lisäkarkkikikkareet pois ja win7 näkymän käyttöön.

Tässä vaan pakotetaan tuota modern-ui:ta että saatais appstore, täppäri ja puhelinmyynti vauhtiin.

@19.11.2012 klo 20.55, compvter

En kyllä noin sanoisi. Rumennettu seiska (windows 2000 tulee lähinnä mieleen), jossa toiminnot on ripoteltu sinnetänne normi ja metropuolelle.
Lisäksi näyttää selkeästi olevan buginenkin, vaikka jo julkaisuvaiheessa tuli massiivinen päivityspaketti.

Jotenkin tuntuu hyvin voimakkaasti, ettei edes MS itse oikein tiennyt, mitä tehdä työpöytäwindowksen kanssa ja joku markkinointi-idiootti pääsi hammentämään soppaa ja lopputulos oli windows8 sillisalaatti.

Tjoo… mutta isoin vika on varmaan kuitenkin, että kukaan ei juuri tartte uutta konetta tällä hetkellä, kun wanha core2 ja perus Athlon riittää s-postin lukemiseen ja nettisivujen selaamiseen… Facebook saattaa vähän takuta, mutta toimii…
Eli joilla ossi jo on, ei uutta tarvitse (onneksi näin, on sillä olisihan se kujaa jos OS vanhenisi käsiin) ja uusia koneita myydään tosi vähän täppäreitä ehkä lukuunottamatta.
Perusmuro tosin tarvitsisi sen tulevaisuuden kvanttitietokoneen extremeversion jo nyt, mutta meitä ei lasketa…

Ei ihime että laahaa myynti vaatii uuden emolevyn joka tukee w8 :( ei niihin empolle sovi jotka on w7 eikä tukea w8:lle..

Kyllä tuo ihan hyvä päivitys on xp/vista käyttäjille 30€:lla. Siihen päälle joku classic shellin tyyppinen softa nii lopputulos on paranneltu w7. En tosin ole yllättynyt huonosta menestyksestä. Liian iso muutos ilman fallbackkiä vanhaan. Eipä niistä edellisistä start menun muutoksista juuri naristu, kun sitä pikku hiljaa muutettiin niin et edellisen startti menun sai asetuksista takaisin. Sitten älähdettiin oikein kunnolla kun koko nappi otettiin kerralla pois ja sitä ei saa asetuksista takaisin.

Microsoftilla on tulot taattu niin pitkään kun jatkavat seiskan myyntiä :)

@2 Nyt on sen Kurikkalaisen lisäksi löytynyt toinenkin (eli @9)
;)

”tyhmä asiakas, ei syö meijän paskaa”

tosiaan syytetään muita kuin itseään huonon desktop käyttiksen tekemisestä.
–>tableteille/jne turhakkeille tulee kun tulee ja niillä ihan toimiva kyllä
(pakko kehua jotain ettei joukko butthurt muroja tule rölläämään tästä kommentista aivan liikaa)

No, ei kyllä pitäisi olla mikään yllätys, jos ei myy.
Kun en keksi mitään kasissa, miksi se kannattasi hankkia. Sensijaan useita syitä kyllä, miksi kannattaa hankkia seiska sen sijasta tällä hetkellä.

@1
Äläs nyt, kyllähän noita löytyy:
Jokainen Metro-seikkailupeliä Jeesuksen toisena tulemisena ylistävä.

Se tuotoksen laatuun nähden sopivamman hintainen päivitys-kasikin kuulemma vaatii alleen aina vanhan käyttisasennuksen, niin eipä kiinnosta senkään vertaa maksaminen kun sitten konetta uusiessa saisi tehdä turhaa työtä.

jos ei olis tuota metro roskaa, vaan joku muu paremmman näköne start juttu, vois homma toimi, muttta jotain palikka pasketta sinne tungettiin jostain kännykästä.

Windows 8:ssa ei vain ole mitään, mikä valtavasti kiinnostaisi.

Yllättyneitä ovat seuraavat henkilöt:
Muropaketin uusimmat