Windows 8:n myynti laahaa odotusten perässä

win8Paul Thurrott uutisoi Supersite for Windows -sivustollaan, ettei Microsoftin reilut kolme viikkoa sitten julkaisema Windows 8 -käyttöjärjestelmä ole onnistunut ainakaan ensimetreillä vakuuttamaan kuluttajia ja, että myyntimäärät ovat jääneet selvästi odotettua alhaisemmiksi.

Thurrott perustaa uutisointinsa omien sanojensa mukaan yhteen luotettavimpaan lähteeseensä, joka on samalla kertonut Microsoftin osoittavan syyttävällä sormella tietokonevalmistajia, jotka eivät ole kyenneet toimittamaan Windows 8 -tietokoneita odotusten mukaisesti. Hänen mukaansa Microsoftin Surface-strategia on samalla yksi esimerkki yrityksen turhautumisesta, sillä sen myötä se kykenee toimittamaan ohjelmiston ja raudan yhdessä ohittaen tietokonevalmistajat. Toisaalta on erikoista, miksei Microsoft julkaissut heti Surface Prota, jota joudutaan nyt odottamaan tammikuulle.

Microsoftin tilannetta ei varmasti myöskään helpota se seikka, että Windows-osaston johtaja Steven Sinofsky erosi viime viikolla. Virallisen tiedotteen mukaan Sinofskyn eroaminen oli molempien osapuolien yhteinen päätös, mutta CNET-sivuston mukaan Sinofsky aiheutti johtoportaassa erimielisyyksiä, eikä kyennyt kunnolla yhteistyöhön muiden osastojen johtajien kanssa. Bloomberg-sivusto puolestaan kirjoitti, ettei Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer ollut tyytyväinen Sinofskyn aikaansaannoksiin.

Paul Thurrott’s Supersite for Windows, Windows 8 Sales Well Below Projections, Plenty of Blame to Go Around

Ville Suvanto

Kommentit

2.

Kismittää niin pirusti, kun tänä aamuna käynnistin Win8:n ja huomasin kaikkien Marraskuun aikana läpäisemieni Miinaharavan päivähaasteiden hävinneen, nyt siis marraskuun pistesaldo 0, vaikka vielä viime viikonloppuna oli täydet pisteet kaikista haasteista. Uusi Miinaharava muutenkin jakaa meikäläisen kahtia. Toisaalta mukavan kasuaalia (osumasta ei ole heti game over) ja päivähaasteet on kiva lisä, mutta toisaalta Miinaharavaksi siinä on liikaa silmäkarkkia ja kaiken lisäksi peli on MAINOSRAHOITTEINEN! 20 sekunnin mainos näytetään alussa ennen kuin pääsee pelaamaan… V***N MIINAHARAVAA!

On se Win8 ihan töötistä, kun Miinaharavan ovat tällä tavalla raiskanneet. Ei ihme että myynti takkuaa.

Vastaa tähän
3.

@35:

Otsikon huomioon ottaen on aivan turha ruveta puolustelemaan win8:a jos se ei puoli ilmaisiksikaan kelpaa suurimmalle osalle väestöstä.

Tosiasia on se, että win8:ssa on liian vähän uutta ja liikaa turhia uudistuksia. Startti valikko oli aivan täysin toimiva ratkaisu, sen sijaan modern ui ei säästä tilaa vaan on käytännössä koko ruudun vievä startti valikko.

Se perimmäinen tarkoitus on vieläkin hämärän peitossa, että mikä hyöty juuri modern ui:ssa on? Mitä sillä haluttiin saavuttaa?

Itsekin kyllä opin kohtuullisen nopeasti käyttämään kaverin htpc:llä win8:a, mutta mielestäni käytettävyys on huomattavasti huonompi kuin win7:ssa työpöytä käytössä.

Ei se omalla kohdalla ole mistään uuden oppimisesta kiinni, vaan juuri nimenomaan käytettävyydessä.

Vastaa tähän
4.

Tosin 29.90€ maksoi tämä kokeilu, joten vitutus ei ole kova.

Vastaa tähän
5.

Julkaisupäivästä lähtien windows 8 käyttöjärjestelmää työ- ja kotikäytössä käyttäneenä voin todeta, että tämä mircosoftin uusi ilmestys on aivan totaalisen *aska eikä tällä tee ainakaan työkäytössä mitään. Aivan järkyttävää hypetystä sen “ominaisuuksista” ja siitä miten helppoa tiedon jakaminen on.

Ja hevon P-!

Tällä surealla esityksellä ei voi tehdä päällekkäisiä asioita kuten, kalenterin selaaminen ja sähköpostiohjelman käyttäminen yhdessä (METRO).

Tällä ei voi käyttää laskinta samalla, kun käytät em. ohjelmistoja. Laskin siirtää sinut perus työpöydälle ja joudut hakemaan metron jälleen yläkulmasta, mikä taas pimentää laskimen.

Office toimii työpöydältä käsin.

EN TIEDÄ, eikä minua kiinnosta. Saako tämän *askan toimimaan vaikka pelkästään työpöydällä. Mutta startti-nämiskän puuttuminen raivostuttaa jo nyt. ON NIIN *elvetin vaikeasti haettavissa pelkästään ohjauspaneeli tms.

Eli toisin sanoen ja hyvin tiivistettynä

ÄLKÄÄ OSTAKO!

ps. palautuminen Windows 7 tämän vkl aikana 🙂

Vastaa tähän
6.

@35 “Ei kilpailijoilla ole mitään vastaavaa tarjota.”

Mitäs se android ja osx ovat?

Vastaa tähän
7.

35@

“Ei kilpailijoilla ole mitään vastaavaa tarjota. Kuhan uliset vain kuin pikkupoika jostain Modern UI:sta sun desktop-koneessa kun pitäisi taas oppia jotain uutta, ja sunkaltaset vanhat koirat kun ei enää kykene uusia temppuja opettelemaan vaan ura ja elämä on jo jäähyttelykierroksella.”

Siitä että sä rupeat jotain saatanan iästä tai urasta jauhaan tämän asian tiimoilta kertoo kyllä älyn tason…Toki jos sulla valuu hunajaa vaan sansta Microsoft niin sillehän ei sitten voi mitään. Kovasti tuntuu sua miellyttävän tuo 8. Kerro vähän mikä siinä on sellaista mistä tykkäät erityisesti? Nooan aikaisesta ulkoasusta vai siitä että sulle annetaan käyttis joka on kun paluu jonnekin tietotekniikan kivikaudelle. Heh! Mielestäni toimivuudeltaan ja varinkin loogisuudeltaan se vastaa vähän sitä kun sulta teippatais sormet nippuun ja sanottais että runkkaas nyt…Ei saatana pysy, vaikka haluttais! Eli pidäs penikka pienempää ääntä ja osoittele vähän vähemmän sillä sormella. Siinä on teippiä vieläkin.

Mitä tulee tuohon itse uutiseen niin sanoisimpa näin että Win 8:a ei tulla näkemään yrityksissä juurikaan ja ne myydyt määrät mitä yritys esittää on esiasennettuja(pakko myytyjä) kappaleita laitevalmistajilta. Eli FLOPPI!

Vastaa tähän
8.

@29 Ei palaa ei wanhu UI, mutta toivottavasti hijovat nykyistä kunnolla. Palaako käynnistävalikko on sitten asia ihan erikseen. Nythän siitä on kuitenkin pakko olla ripeet jäljellä yhteensopivuuden vuoksi, joten win8 tai win9 “classic” teemalla ei liene mikään mahdottomuus edelleenkään. Mutta MS koko talous perustuu jatkossa mobiililaitteisiin ja uuteen apsi kauppaan, joten wanhaan ei ole paluuta.

Vastaa tähän
9.

Kun kasiin oli pakko tuupata heti julkaisussa tajuton päivityspaketti, sekin “paikattiin” selittelyillä ja yritettiin kääntää hyväksi asiaksi. Markkinointipuolella on selvästi paljon tekemistä kasin kanssa, kun muuten floppasi tuo työpöytäpuoli niin pahasti (nyt voi sanoa, kun on tuttu tuo RTM versio).

Mahdolliset hyödyt kun tulevat vastakun Intel julkaisee seuraavaan prossusukupolveen perustuvat prossut. Tällöinkin tosin puhutaan hyödyistä vain läppärin akunkeston maksimoimisessa.

Tablettipuoli taas on kysymysmerkki, kun HW loistaa poissaolollaan. Kohta vaikuttaa voimakkaasti siltä, että MS missaa totaalisesti JOULU 2012 markkinat, vaikka niitä hyvin selvästi yritti tavoitella windows 8:n kanssa. Ja jos talous tästä huononee, niinkuin voimakkaasti vaikuttaisi siltä, niin MS tulee ensivuonnakin kokemaan kovaa kilpailua, supistuvilla markkinoilla.

Nyt katsottiin kovasti applesta mallia, mutta ei otettu huomioon käyttäjien mielipiteitä. On vaara, että monet käyttäjät käyvät tarkistelemaan muita vaihtoehtoja (kuin siis ms ja apple).

Tosin MS ja Apple varmasti pystyvät tarvittaessa blokkaamaan kilpailun patenttikikkailuilla.

Sinänsä mielenkiintoista, että MS vaikutti välillä halukkaalta kuuntelemaan käyttäjiä ja windowksen eräs valtti oli se, että se ei ollut ihan niin suljettu ja lukittu MS:ään, kuin esim OSX on aina ollu appleen. Nyt sitten käännettiin korva ilmeisesti vain markkinointiosaston suuntaan.

Vastaa tähän
10.

Eipä kasin suunnitteluratkaisut vaikuta olleen yhtään työpöytäkäyttöä helpottamaan ensisijaisesti ajateltuja (kuten Vistassa tullut Start-valikko) vaan ihan mobiilistrategian takia läntättyjä.

Vastaa tähän
11.

Edes halpa hinta ja suuri mainoskampanja ei onnistunut nostamaan kasia menestykseksi.

Ei mikään ihme kun ulkonäkö otettu Windows 2000 käyttiksestä, sujuvaa käyttöä varten pitää opetella uusia näppäinkomentoja, käyttis tehty kosketusnäyttöjen ehdoilla ja käyttäjät pakotettu pomppimaan kahden eri UI:n välillä.

Windows kasin pellin alla tehty hyviä muutoksia, joten ilman pakotusta “mobiikäyttikseen” menestys olisi ollut taattu.

Vastaa tähän
12.

@25

Kysehän ei ole siitä että toimiiko vai eikö, vaan siitä että Microsoft poisti käyttöjärjestelmästä erityisesti työpöytäkäyttöä helpottavia elementtejä kuten käynnistä-valikon ja tarjosi tilalle kosketusnäytöille kelpaavaa käyttöliittymää.

Päätöksen takana on selvästi ollut halu pakottaa ihmiset tottumaan tuohon uuteen käyttöliittymään, jotta Microsoftin käyttöjärjestelmällä olevien älypuhelimien ja tablettien menekki kasvaisi. Lisäksi tuo uusi käyttöliittymä on rakennettu pitkälti Microsoftin kaupan ympärille, joten luonnollisena toivoone oli vissiin että tuo käyttöliittymä toisi Microsoftille Applen App Storen kaltaisen rahasammon. Microsoftin johto vaan eli rinnakkaistodellisuudessa, jossa sillä on kyky pakottaa ihmiset pitämään jostain ja tällä rinnakkaistodellisuudella ei selvästi ollut yhteyttä reaalimaailmaan.

Vastaa tähän
13.

Eikös MS nostanut kasin kohdalla OEMien hintoja ja mutkistanut aktivointiprosessia?

Vastaa tähän
14.

“Lisäyksenä edelliseen. Minkähän takia kuluttajillekin tarjotaan pro -versiota joka on sentään vielä seiskan kohdalla 50% kalliimpi?”

No nörttimarginaali noita lähinnä ostaa. Kuluttajat ostaa suoraan sen Win8 tietokoneen pakettina missä oem-valmistaja on jo lisenssin hinnan maksanut mäsäsoftalle. Säätäjänörttimarginaalia nyt sopiikin rahastaa, kyllä ne maksaa uuteen 5ghz ivy bridge koneeseen 32 gigalla keskusmuistia uuden Windowsin vaikka se kustantaisi 500 euroa.

Vastaa tähän
15.

“Pidän paketin avaamattomana ja myyn sitten joskus kun tuost tulee sellainen keräily harvinisuus kuten Microsoftin BoB:sta!”

Joo ihan varmasti olet rikas mies silloin, noita avaamttomia MS-DOS 6.22 pakkauksiakin kun myydään eBayssä suunnattomilla rahamäärillä.

“Paskasta ei saa konfehtia vaikka kuinka yrittäis mutustella ja makustella; paskaa se vaan on siitä huolimatta vaikka siinä lukis mitä paketissa…”

Ei kilpailijoilla ole mitään vastaavaa tarjota. Kuhan uliset vain kuin pikkupoika jostain Modern UI:sta sun desktop-koneessa kun pitäisi taas oppia jotain uutta, ja sunkaltaset vanhat koirat kun ei enää kykene uusia temppuja opettelemaan vaan ura ja elämä on jo jäähyttelykierroksella.

“Slashdotin postaukseen mukaan”

Minkä mukaan..JOku ihan oikeasti quotettaa slahdottia?

Vastaa tähän
16.

Lisäyksenä edelliseen. Minkähän takia kuluttajillekin tarjotaan pro -versiota joka on sentään vielä seiskan kohdalla 50% kalliimpi?

Vastaa tähän
17.

Kasia ei mulla ole eikä mulle tule, sellasta paskaa että oksat pois.

Vastaa tähän
18.

Slashdotin postaukseen mukaan syy voisi löytyä windows software assurancesta entprise -asiakkaille. *wink wink*. (samasta syystä vistakin työnnettiin täysin raakileena yritysasiakkaille ensin.)

Vastaa tähän
19.

Toivottavasti Win8 katoaa kokonaan niin saadaan XNA takaisin! o/ Menee niin järki ton uuden SDK:n kanssa.

Vastaa tähän
20.

itte kokeilin tuota 8’a ja eipä ole juurikaan tarve sille tiilinäkymälle mikä on windows puhelimessakin. ei sitä tarvi joka paikassa olla heti ne mese ja muut tilit auki ja käytössä. eikä työpöytäkoneella tarvi todellakaan marketplaceja ja muita juttuja. noissa tableteissa ja älypuhelimissa tuo on kieltämättä ihan kätevää kun niitä on omalla tavallaan “hitaampi” muutenki käyttää toisin kun tietokonetta jolla on näppis ja hiiri. kosketusnäytöissä myös tuo toimis ja (kannettavissa)koneissa jotka olisi esim. esittelytilaisuuksissa.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.