Windows Phone 7:n haamudatabugi sai virallisen syyllisen

WP7 mail problemMuutaman viime viikon aikana TaskuMuro on uutisoinut Windows Phone 7:n haamudatabugista, joka aiheutti joillekin käyttäjille huomattavia ylimääräisiä datasiirtomääriä, vaikka puhelin oli käyttämättömänä ainoastaan virrat kytkettynä.

Microsoft ilmoitti jo aiemmin löytäneensä ongelman lähteen, mutta ei kertonut siitä tarkempia tietoja. Nyt Microsoft on paljastanut bugin liittyneen sähköpostisovellukseen ja tarkalleen ottaen Yahoo! Mail -toimintoon. Microsoft kertoo työskentelevänsä Yahoo!:n kanssa korjauksen parissa ja julkaisevan sen lähiviikkojen aikana. Väliaikaiseksi korjaukseksi Microsoft suosittelee Yahoo!:n sähköpostin päivityksen muuttamista manuaaliseksi.

Yahoo! Mailin ohella Microsoft kertoo paikantaneensa ongelman myös pientä osaa käyttäjistä koskevasta Exchange ActiveSyncin sähköpostin synkronointiprotokollasta. Ongelman aiheuttaa sähköposti, joka ylittää sähköpostiserverin viestin kokorajan, tai vaihtoehtoisesti viestin lähettäminen olemattomaan osoitteeseen. Microsoft lupaa korjauksen myös tähän ongelmaan lähiaikoina.

Windows Phone Secrets, Now Microsoft confirms Yahoo! as the data leak culprit

Juha Kokkonen

Kommentit

2.

@4

No on toki, mutta jos työluukkuuni paukkuu useamman sadan mengan kanta exportteja, logifiluja ynnämuuta, niin on vähän vaikea ymmärtää että kännykällä raja tulisi vastaan.

Ei nyt ihan heti tulisi mieleen itsellä lähettää kovin isoja materiaaleja 3G yhteydellä. Eli liene nyt tossa mäsän kikkareessa joku ihan naurettava raja.

Vastaa tähän
3.

Asiakkaat, tuotteiden viimeinen testausalue.

Vastaa tähän
4.

windows on huono, en käyttäisi ainakaan ilmaiseksi

Vastaa tähän
5.

@1, sellaista laitetta tai sovellusta ei ole tehty, missä ei bugeja olisi. Tässä kohtaa laitteilla tarkoitan sellaisia missä on jokin ohjelmisto päällä.

Vastaa tähän
6.

5: No on nyt tuommonen ison liitteen lähetys kyllä kohtuu helppo use case testata…

Vastaa tähän
7.

1@ fakta on joskus vain sellainen kaikkia bugeja ei huomata testeissä vaikka testaat 100 vuotta jotain sovellusta se toimii kun kello, kun toinen käyttäjä käyttääkin erillailla tms tekee asioita toisin siellä saattaa olla bugi. feedback—>korjus—>feedback—>….

Vastaa tähän
8.

@2
Onhan noissa sähköpostiservuissa välillä kokorajoituksia, ettei sitä tukita millään gigan paketeilla. Tuo ongelma on varmaan jokin sellainen, että puhelin yrittää lähettää sitä viestiä loputtomiin kun se ei serverille kelpaa tms.

Vastaa tähän
9.

@2

jep siinähän se ongelma onkin kun siirretään työasemapuolen sovelluksia mobiililaitteeseen sen kummempia miettimättä.

Vastaa tähän
10.

Ongelman aiheuttaa sähköposti, joka ylittää sähköpostiserverin viestin kokorajan, tai vaihtoehtoisesti viestin lähettäminen olemattomaan osoitteeseen.

“640k is ought to be enought for everybody” ?!?

Mikä helvetin sähköpostin maksimikoko, hyvin tuunuu mäsän exkankeesta menevän 100MB zipitkin läpi (valitettavasti kun tulee postiin moisia silloin tällöin).

Vastaa tähän
11.

Testaushan on turhaa, ei tuommosia kannata etukäteen miettiä.

Vastaa tähän

Kommentointi on suljettu.