Mainos: Xiaomi
Mainos

Näyttö kuin unelma – peliammattilainen testasi Mi 10T Pro 5G:n

05.11.2020 00:18 Xiaomi

Xiaomin Mi 10T Pro 5G -älypuhelimessa on yksi markkinoiden parhaista näytöistä, joka palvelee erinomaisesti pitkiä peli- ja katselusessioita. Havu Gaming eSports -joukkueen managerin Lasse Salmisen testissä Mi 10T Pro 5G nappasi huippupisteet sekä suorituskyvyssä että käytettävyydessä.

eSports-pelaajat eivät juuri pelaa kilpailuissa puhelimella, mutta monet heistä pelaavat mobiilipelejä vapaa-aikanaan. Suosittuja pelejä ovat esimerkiksi Clash Royale ja Hearthstone, jota pelataan myös eSports-tasolla tietokoneversiona. Lasse Salmisen oma suosikki on battle royal -tyyppinen PlayerUnknown’s Battlegrounds, jota Xiaomin Mi 10T Pro 5G pyöritti testissä vaivattomasti. Myös pelistreamien katselu nousi laadukkaan näytön ansiosta uudelle tasolle.

“Näyttöjen hertseistä puhutaan paljon ja siitä, kuinka paljon niiden eroja pystyy paljain silmin havaitsemaan. Itse huomasin selvän eron Mi 10T Pron ja vanhan puhelimeni välillä. Suuri, tehokas ja tarkka näyttö mobiililaitteessa on iso plussa peliammattilaisille, jotka käyttävät pelimatkoilla älypuhelinta lähes kaikkeen. Sillä pelataan, katsotaan pelistreamejä, seurataan ja päivitetään Twitteriä ja muita somekanavia sekä tehdään jopa livestreamejä Twitchiin”, sanoo Salminen.

Xiaomin Mi 10T Pron ensiluokkaisen katselukokemuksen vauhdittajana toimii suuri ja väritarkka 6,67 tuuman FHD+ DotDisplay TrueColor-näyttö 144 hertsin virkistystaajuudella. Korkea virkistystaajuus ei tässä tapauksessa tarkoita korkeaa virrankulutusta tai epätasaista kuvataajuutta. Xiaomin AdaptiveSync-teknologia mukauttaa kuvataajuuden toistettavaan sisältöön ja takaa kaikissa tilanteissa parhaan mahdollisen kuvanlaadun ja pitkän akkukeston. Motion Estimation, Motion Compensation (MEMC) -teknologian ansiosta kuvavirta rullaa jouhevasti ja nykimättömästi.

Onnistunut design ja laadukas akku saavat kiitosta

Xiaomin Mi 10T Prosta löytyy 8 gigatavua keskusmuistia sekä Snapdragon 865 5G -lippulaivaluokan prosessori, josta löytyy tehoa ja suorituskykyä vaikka muille jakaa. Kokonaisuus istuu saumattomasti streaming-palveluista, videoista ja mobiilipelaamisesta kiinnostuneiden elämäntyyliin. Salminen kiittelee Mi 10T Prota myös onnistuneista design-ratkaisuista.

“Älypuhelimen näyttö on todella hyvä ja tasainen, mikä miellyttää itseäni enemmän kuin pyöreäreunaiset näytöt. Laite istui hyvin käteen ja reunoja kohti kaartuva takalasipinta tuntui miellyttävältä ja pitävältä. Hyvä niin, sillä en erikoisemmin välitä suojakuorista”, hän toteaa.

Lasse Salminen toimii Havu Gaming eSports -joukkueen managerina.

Kovassa käytössä olevalta älypuhelimelta edellytetään tehokkaan näytön ohella laadukasta ja pitkäkestoista akkua. Useamman tunnin kestäneen yhtäjaksoisen streamien katselun aikana Salminen ei havainnut Mi 10T Prossa akun kuumenemista. Kuvavirtaa ja pelaamista vaivattomasti käsittelevä älypuhelin saakin pelialaa elävältä ja hengittävältä mieheltä täydet pisteet.

“5G-verkkojen ja Mi 10T Pro 5G:n kaltaisten tehokkaiden puhelimien myötä mobiilisti tapahtuva ammattipelaaminen tulee eittämättä kasvamaan. Havu Gaming seuraa tätä kehitystä aktiivisesti koko ajan”, summaa Salminen.

Tutustu uutuuspuhelimeen ja sen ominaisuuksiin tarkemmin täällä. Lue myös lisää puhelimen kameraominaisuuksista täältä.

Haluatko antaa palautetta artikkelista? Voit osallistua tutkimukseen tämän linkin kautta.