Mainos: MSI
Mainos

Oletko himopelaaja, luovan työn ammattilainen tai kiireinen bisnesihminen? – Lue vinkit sinulle sopivan kannettavan tietokoneen hankintaan

31.03.2022 15:38 MSI

Pelaaja

Pelaamista on jo pitkään leimannut vahva sosiaalisuus, joka hakee vertaistaan reaalimaailmasta. Aikaisemmin samassa huoneessa pelaajalta pelaajalle kiertänyt peliohjain on vaihtunut kansainvälisiin ja virtuaalisiin peliyhteisöihin, joissa tapahtuva vuorovaikutus on viitoittanut tietä kohti uusia ja kunnianhimoisia projekteja. Niistä merkittävin on metaversumi, josta povataan reaalimaailman jatketta.

Jo nyt on selvää, että tällainen virtuaalinen ympäristö tulee muuttamaan tapaamme liikkua, keskustella, luoda uusia maailmoja ja myös pelata. Metaversumissa tapahtuva pelaaminen edellyttää ensisijaisesti internet-yhteyksien nopeuden kasvua, mutta paljon vaaditaan myös pelaamisessa käytettävältä tietokoneelta ja sen suorituskyvyltä. Sulava toimiminen linkitetyissä 3D-virtuaalitiloissa vaatii kovan luokan tehokannettavan, josta löytyy vähintäänkin Intelin i7 -prosessori ja RTX 3070 -grafiikkasuoritin.

Sisällöntuottaja / kuvankäsittelijä

Sisällöntuotanto asettaa kannettavalle tietokoneelle melkoisen listan vaatimuksia, sillä sen on kyettävä muokkaamaan kuvia, ääntä ja videota sujuvasti. Visuaalisissa projekteissa onnistumisen ykkösedellytys on kuitenkin korkearesoluutioinen ja laadukas näyttö, joka toistaa värit ja kontrastit mahdollisimman tarkasti kaikissa valaistusolosuhteissa.

Visuaalisissa projekteissa onnistumisen ykkösedellytys on korkearesoluutioinen ja laadukas näyttö

Hyvästä sisällöntuotantoon tarkoitetusta kannettavasta löytyy riittävän suuri IPS LED -näyttö, joka takaa leveät katselukulmat, kirkkaat värit ja syvät mustan sävyt sekä kykenee tuottamaan Delta-E < 2 -väritarkkuuden. Näin voit varmistua siitä, että kuva näytöllä vastaa todellisuutta mahdollisimman yksityiskohtaisesti.

Hyötyä on myös kannettavan tietokoneen Intelin Thunderbolt 4 -portista, joka tarjoaa nopean tiedonsiirron, lähettää videosignaalin ja toimittaa virtaa yhteensopiviin laitteisiin samanaikaisesti. Thunderbolt 4 -käyttöiset kannettavat on suojattu porttien kautta tapahtuvilta uhilta.

 

Bisnesihminen

Kannettava tietokone on monen ammattilaisen tärkein työväline toimistossa, kotona ja tien päällä. Hyvä bisneskannettava tarjoaa kaiken välttämättömän päivittäiseen yhteydenpitoon ja tietojenkäsittelyyn sekä ensiluokkaisten presentaatioiden laatimiseen. Laitteen tulee olla miellyttävä käyttää kaikissa olosuhteissa, mikä tarkoittaa esimerkiksi valaistua näppäimistöä, riittävän suurta näyttöä sekä korkearesoluutioista kameraa laadukkaita kokouspuheluita varten.

Liiketoimintasalaisuuksien turvaaminen ei ole pikkujuttu, joten bisneskannettavan on luvattava käyttäjälleen ensiluokkaista suojaa mahdollisten varkauksien tai katoamisten varalle. Tässä auttaa Tilen integroitu turvallisuusratkaisu, joka löytyy jo muutamista huippuluokan kannettavista.

Tilen integroitu turvallisuusratkaisu löytyy jo muutamista huippuluokan kannettavista.

Seurantaominaisuuden aktivoinnin jälkeen käyttäjä voi etsiä kadonneen laitteensa älypuhelinsovelluksen avulla.

Tobii aware on toinen edistyksellinen apulainen, joka mahdollistaa turvallisen työskentelyn missä ympäristössä tahansa. Sen ominaisuuksiin kuuluvat mm. yritystason suojauskirjautuminen kasvojentunnistuksen avulla sekä käyttäjän jatkuvaan ID-todennukseen perustuva yksityisyysnäyttö.