Mainos

OnePlus 5:stä tuli huikea myyntimenestys yhdessä yössä

25.07.2017 12:05 | Mainos

OnePlus sai tänä kesänä tuhannet ihmiset myymälöihin ympäri maailman seuraamaan uusimman puhelinmallinsa julkaisua. OnePlus 5 päätyikin välittömästi operaattorien myydyimpien laitteiden listoille Euroopassa.

OnePlus on jo tullut tunnetuksi pop-up-myymälöistään ja niiden mielettömistä jonoista, joissa ihmiset odottavat jopa 12 tuntia saadakseen käsiinsä uusimman OnePlus-mallin. Tällä kertaa OnePlus pop-up -myymälät vetivät puoleensa yli 3000 ihmistä seuraamaan OnePlus 5:n julkaisua.  Suomessa tapahtumaa seurattiin neljässä eri kaupungissa.

Kaupallinen yhteistyö: OnePlus.

Vuonna 2015 tapahtuneen OnePlus 2 -mallin julkaisun yhteydessä OnePlus ymmärsi, miten tärkeää on saada ihmiset liikkeisiin kokemaan julkaisuhetki ja näkemään tuotteet omin silmin. Yhteistyön aloittaminen puhelinoperaattoreiden kanssa oli tarkkaan harkittua, ja se on menestyksekkäästi sopinut kummankin osapuolen strategioihin.

OnePlus aloitti ensimmäisen kumppanuuskokeilunsa Suomessa Elisan kanssa toukokuussa 2016. Tämä oli luontevaa, sillä tutkimukset osoittavat suomalaisten olevan aktiivisia älypuhelinten käyttäjiä. Mobiilidatan käyttö kuukausittain asukasta kohden on Euroopan suurinta, ja matkapuhelimen suorituskykyvaatimukset merkitsivät OnePlussalle todellista kilpailuvalttia.

OnePlus 3 oli Elisan eniten myydyin puhelin kolmena peräkkäisenä kuukautena. Puhelimen myyntimenestys jatkui aina siihen asti, kunnes seuraava malli eli OnePlus 3T julkistettiin. Sitä puolestaan seurasi kesäkuussa julkaistu OnePlus 5. Jälkimmäinen on ollut Elisan myydyin puhelin kuluttajien keskuudessa tänä kesänä.

Kesäkuuhun mennessä OnePlus-laitteet olivat olleet Elisan myydyimmät tuotteet jo seitsemän kuukauden ajan.

“OnePlus on aina osannut huomioida tuotteissaan asiakkaiden tarpeet ja toiveet poikkeuksellisen hyvin. Tämä kyky tuoda uusissa laitteissa ajankohtaisia ja laadukkaita ominaisuuksia kilpailukykyiseen hintaan on näkynyt suoraan myös myyntiluvuissa. Uskoimme, että OnePlus 5 ottaa välittömästi paikkansa Suomen markkinoilla. Sitä emme kuitenkaan osanneet arvioida, että se nappaisi heti kärkisijan, huomioiden kesäkuun myyntipäivien vähyyden”, on Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Jan Virkki todennut.

OnePlus ravistelee Suomen älypuhelinmarkkinoita

OnePlussan perustajat Pete Lau ja Carl Pei halusivat toteuttaa kaksi yksinkertaista, mutta erittäin kunnianhimoista tavoitetta: luoda parempi puhelin ja kehittää samalla mobiiliteollisuutta.

OnePlussan ensiesiintyminen älypuhelinmarkkinoilla tapahtui vuonna 2013, jolloin se myi ensimmäistä malliaan yli 1,5 miljoonaa kappaletta. Vaikka tämä olikin uudelta yritykseltä erittäin vakuuttava esitys, niin pelkkä myyntimenestys ja koko teknologia-alan vastaanotto eivät ole ainoat syyt OnePlussan nopeaan suosioon. Sitä selittää myös yrityksen ainutlaatuinen näkemys tulevaisuudesta ja keskittyminen brändisuunnitteluun.

OnePlus 5 -älypuhelimesta löytyy myös lukuisia toimintoja, jotka erottavat sen kilpailijoista.

OnePlus 5 -puhelimessa on keskitytty erityisesti kamerateknologiaan. Uutta on kaksoiskamera, jolla pystyy tuottamaan järjestelmäkameroista tutun bokeh- eli taustanpehmennysefektin. Eikä siinä kaikki: kameran kehittyneempi prosessointitekniikka ja objektiivin laaja aukko mahdollistavat täydellisten kuvien ottamisen hämärässä.

OnePlussan design puhuttelee monia. Valmistaja myös tietää kuinka puhelin muotoillaan kestämään aikaa. Puhelimen suunnittelussa ei mennä viimeisten villitysten mukana, vaan fokus on siinä, miltä puhelin näyttää, miltä se tuntuu ja miten se toimii.

Uusi OnePlus kätkee sisälleen jopa kahdeksan gigatavua RAM-muistia ja Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin, jotka varmistavat laitteen potkun riittävän sujuvaan käyttäjäkokemukseen

Ainoa Android-puhelin, jota ihmiset jonottavat

Business Insider -lehdessä kirjoitettiin vuonna 2015: “On vain yksi Android-puhelin, jonka ihmiset ottavat omakseen, kuten he ovat ottaneet iPhonen”.

OnePlus on tähän mennessä tuonut myyntiin kuusi puhelinmallia: One, OnePlus 2, OnePlus X, OnePlus 3, OnePlus 3T ja tänä kesänä ilmestynyt OnePlus 5.

Jotta fanit saisivat kaiken irti uuden mallin julkistuksesta, järjesti OnePlus kaikkien seurattavissa olevan ja suorana lähetetyn keynote-tilaisuuden. Lisäksi yritys järjesti ympäri Eurooppaa, Yhdysvaltoja ja Intiaa erilaisia pop-up-tapahtumia, joiden avulla yhä useampi ihminen pääsi osallistumaan tuotejulkistukseen.

Tapahtumia isännöitiin konseptimyymälöissä tai yhteistyökumppaneiden liikkeissä, kuten Elisa-kulmassa, joissa faneille oli tarjolla rajoitettu erä OnePlus 5 -puhelimia. Yleisöllä oli myös tilaisuus tavata OnePlus-tiimiläisiä sekä tunnettuja teknologiapersoonia, kuten tubettaja Marques Brownleeta New Yorkissa tai Herbalistia Helsingissä.

Useat fanit matkustivat ulkomaille osallistuakseen OnePlus:n tapahtumiin, ja monet jopa jonottivat tunteja saadakseen ensimmäisenä uusimman OnePlus-laitteen.

Helsinki

Oulu

Tampere

Turku

OnePlus on älypuhelinyritys, joka arvostaa hyvää tuotetta ja käyttäjän vapautta yli rajojen, eikä turhia kikkaile. Yritys osaa tuoda puhelintensa käyttäjien välille intohimoisen yhteisön, jonka jäsenet tietävät puhelimista yhtä paljon kuin OnePlussan omat työntekijät. Tämä saa OnePlussan erottumaan joukosta älypuhelinmarkkinoilla.

Oletko OnePlus -fani? Voita puhelin ja OnePlus-tuotepaketti (yhteisarvo yli 600 euroa) Muropaketin kilpailussa.

Tämä artikkeli on kaupallinen, ja tehty yhteistyössä OnePlussan kanssa.