Mainos: Lead Supply
Mainos

Parhaan näytön ominaisuudet tietokonepelaamiseen

30.08.2021 08:00 | Lead Supply

Tietokoneen näyttö on pelaamisen näyttämö, joka kruunaa loistavan pelikokemuksen. Sen ominaisuudet käsittelevät näytön kokoa, resoluutiota ja käyttötarkoitusta, eli pelaamista. Tietokonenäytön valintaan kannattaa ottaa muutama seikka huomioon, jotta pelielämys olisi mahdollisimman antoisaa ja nautinnollista.

Laadukas perusnäyttö sopii hyvin tavalliseen toimistotyöskentelyyn ja surffailuun, mutta aktiivinen pelaaminen vaatii usein hieman enemmän. Siihen kannattaa panostaa, jos pelaamisesta haluaa saada mahdollisimman paljon irti ja jotta se tukee pelaamisen kokonaisuutta yhdessä tietokoneen hiiren ja näppäimistön kanssa.

Elektroniikan rahoitusmalleissa on eroja

Erilaiset lainat ovat usein merkittävä osa kuluttajien taloutta ja niillä rahoitetaan yleensä sekä pienempiä että suurempia hankintoja. Vaikka rahan säästäminen etukäteen on edullisin vaihtoehto, elektroniikkaa rahoitetaan niin lainoilla kuin osamaksuillakin.

Yksi lainatyypeistä on kulutusluotto, jota voi hakea vastikkeettomasti netistä, mutta koska tarjonta on edelleen kiristyneestä lainsäädännöstä huolimatta melko runsasta, kannattaa lainoja verrata ennen kuin sitä ryhtyy hakemaan.

Lainojen kilpailutus auttaa lainanhakijaa kartoittamaan eri vaihtoehtoja ja lainavertailu verkossa tapahtuu etukäteen annettujen tietojen perusteella. Näin ollen lainanhakija pystyy vertailemaan itselleen räätälöityjä tarjouksia keskenään ja löytämään paremmin sopivimman ja edullisimman lainan. Vertailu ei sido lainanhakijaa mihinkään, vaan toiminnan tarkoituksena on antaa puolueetonta ja neutraalia tietoa eri vaihtoehdoista.

Pelinäytön koko, resoluutio ja vasteaika ratkaisevat

Pelitietokoneen näytön koko voi olla yleensä keskikokoinen, jolloin parhaimpina vaihtoehtoina pidetään 24 tai 27 tuuman näyttöjä. Se voi olla muodoltaan kaareva, sillä ne sopivat erityisesti pelaamiseen ja elokuvienkin katseluun, mutta silloin näyttöön katseleminen tulisi tapahtua suoraan edestä.

Näytön resoluution kannattaa kiinnittää huomiota, koska pelaaminen on usein graafisesti vaativaa puuhaa. Sen takia 4K:n tai 5K:n resoluutio sopivat pelaamiseen erinomaisesti, mutta korkean resoluution kohdalla tulee aina varmistaa, että pelitietokone pystyy tuottamaan riittävän tehokkaasti vastaavan tasoista kuvaa näytölle.

Vasteaika tarkoittaa näytön reagointikyvystä, jotka liittyvät tietokoneelle annettuihin komentoihin. Viritystaajuus puolestaan ilmoittaa kuvien päivittymisen sekunnissa. Nämä molemmat ovat tärkeitä seikkoja erityisesti pelaamisen näkökulmasta, jotka kannattaa tarkistaa uuden näytön ostamisessa.

Lainan monet kustannukset

Laina tulee ottaa aina vasta perusteellisen harkinnan jälkeen, koska se sisältää käytännössä poikkeuksetta erilaisia ehtoja ja kustannuksia. Ne vaikuttavat lainan saamiseen ja sen hoitamiseen. Laina ei tule ilmaiseksi, vaan sen korot erilaiset hoitomaksut muodostavat lainan kokonaishinnan. Lisäksi lainaan määritellään aina takaisinmaksuaika, jonka puitteissa laina maksetaan lainanmyöntäjälle.

Monet saattavat luulla, että lainan kulut koostuvat ainoastaan sen korosta, mutta nimelliskoron sijaan lainassa tulee tarkistaa sen todellinen vuosikorko. Vuosikorko kattaa nimittäin muutkin kulut, joita ovat esimerkiksi avausmaksu ja tilinhoitopalkkio. Avausmaksu veloitetaan lainan käyttöönotosta ja tilinhoitopalkkio on eräänlainen laskutuslisä, joka liittyy kuukausittaiseen lainanlyhennykseen.

Takaisinmaksuaika on niin ikään yksi lainan pääpilareista ja se voi vaihdella tapauskohtaisesti melko paljonkin. Kulutusluottojen kohdalla se on tavallisesti 1–15 vuotta, kun taas perinteisimmissä asuntolainoissa se on useita vuosikymmeniä. Jokaiset edellä mainitut seikat ovat tärkeitä osa-alueita lainassa, jotka muodostavat kokonaisuuden. Kokonaisuus ratkaisee loppujen lopuksi myös sopivimmassa lainassa.