Mainos: Mainos
Mainos

Predator-pelikannettava – enemmän kuin osiensa summa

29.06.2017 12:34 | Mainos

Acer on viime vuosina panostanut laajaan pelivalikoimaan. Uusissa Predator-pelikannettavissa jokainen yksityiskohta on viritetty toimimaan mahdollisimman tehokkaasti yhteen.

Kiinnostus pelikannettaviin kasvaa, kun tehokkaimpien mallien suorituskyky on nykyään pöytäkoneiden tasolla. Usein huomio kiinnittyy kuitenkin tunnettuihin komponentteihin, kuten nopeisiin Intel®-prosessoreihin, NVIDIA® GeForce® GTX -näytönohjaimiin ja muistin määrään.

Kaupallinen yhteistyö: Acer.

Pelikannettavissa kannattaa katsoa myös kokonaisuutta ja yksityiskohtia, joihin ei aina kiinnitetä huomiota. Predator-mallisto on suunniteltu pelaamiseen yhdessä pelaajien kanssa, ja siksi tehokkaaseen jäähdytykseen, uudenlaisiin patentoituihin tuulettimiin, näyttö- ja verkkoteknologiaan sekä kannettavan näppäimistön ja rungon muotoiluun on panostettu.

Tutustumme tässä artikkelissa tarkemmin Predator 17 -pelikannettavaan ja esittelemme, mitä pelikannettavasta tänä päivänä löytyy. Joni Mustonen avaa videolla Predator 17:n ja kertoo, miten Acer on suunnitellut huippuluokan pelikoneen, valinnut komponentteja ja ratkaissut lämmönhallinnan.

 

Suomessa Acer on ainoa tietokonevalmistaja, jolla on oma huolto. Vantaalla toimivassa huollossa voi puhdistuttaa pölystä, viruksista tai haittaohjelmista myös muutkin kuin valmistajan omat tuotteet. Kiireisimmät voivat tuoda koneen myös itse huoltoon tai päivitettäväksi.

Tehoista kaikki lähtee

Raskaan sarjan pelikone rakentuu huippuluokan näytönohjaimen ympärille. Acerin Predator 17:ssä on näytönohjaimena NVIDIA® GeForce® GTX 1070, joka on varustettu 8 gigatavun GDDR5X-muistilla. Pascal-arkkitehtuuriin perustuva näytönohjain on varustettu VR Ready -merkinnällä, eli se tukee uusimpia virtuaalitodellisuuslaitteita ja -sovelluksia.

Prosessorina Predator 17:ssä on Intel® Core™ i7-6700HQ. Neliydinprosessorin Base-kellotaajuus on 2,6 GHz, ja Turbo-moodissa sitä voi nostaa 3,5 GHz:iin. Prosessorin TDP-arvo on 45 W.

Tehokkaan näytönohjaimen ja prosessorin rajat tulevat nopeasti pelikannettavissa vastaan, ellei niitä saada jäähdytettyä kunnolla. Tämä on ollut monen pelikannettavan pullonkaula: laite pitää rasituksessa epämiellyttävää ääntä eikä tehoista saada kaikkea irti, sillä lämpötilan noustessa prosessori laskee tehoja. Predator-pelikannettavissa on panostettu korkeatasoiseen jäähdytysjärjestelmään, jotta tällaisia ongelmia ei synny.

Jäähdytyksellä kovaa suorituskykyä

AeroBlade-tuuletin on Acerin kehittämä tekninen taidonnäyte, jossa muoviset tuuletinlavat on korvattu erittäin ohuilla, vain 0,1 mm metallisilla lavoilla. Näin lapojen tiheyttä on saatu lisättyä merkittävästi, ja ylimääräinen kehys tuulettimen ympäriltä on poistettu. Uusimmassa AeroBlade 3D -tuuletinteknologiassa lapojen muotoa on muokattu evänmallisella korotuksella akselinpuoleisessa päädyssä, minkä ansiosta tuulettimen tehoja on saatu kasvatettua entisestään.

Kun tavallinen muovinen tuuletin työntää ilmaa lävitseen 2,6 kuutiojalkaa minuutissa, yltää esimerkkikoneen AeroBlade 3,0 kuutiojalkaan minuutissa ja on siksi 15 prosenttia tehokkaampi. Uudemman sukupolven AeroBlade 3D -tuuletin yltää jopa 3,5 kuutiojalkaan minuutissa ja on 35 prosenttia tehokkaampi verrattuna tavalliseen muoviseen tuulettimeen. Video esittelee AeroBlade -tuulettimen vaikutuksen käytännössä.

Predator 17 kätkee sisälleen kaksi tuuletinta, joista toinen on tehokas AeroBlade -metallituuletin.  Yhdessä nämä tuulettimet puhaltavat tehokkaammin ilman ulos koneen sisältä.  Näiden tuulettimien lisäksi Predator 17:n mukana toimitetaan erillinen Cooler Masterin valmistama Predator FrostCore -tuuletinmoduuli, jonka voi asentaa optisen aseman paikalle.  Predator FrostCoren avulla saadaan suorituskykyä parannettua ja pelikone pysyy viileänä kovassakin pelikäytössä.

Pelikannettavien tehoon ja käyttöikään vaikuttaa myös laitteen sisälle ajan saatossa kertyvä pöly. Predator-kannettavissa on erillinen Acer Dust Defender™, joka puhaltaa laitteen sisälle pyrkineet pölyt pois säännöllisesti.

Dust Defenderin ansiosta tuulettimet pyörähtävät vastakkaiseen suuntaan kolmen tunnin välein, ellei käynnissä ole intensiivinen pelisessio tai muu kovaa suoritustehoa vaativa toimenpide. Näin laitteen jäähdytysripoihin jää ajan saatossa vähemmän pölyä, käyttöikä pitenee ja tehot säilyvät korkealla tasolla vuosien ajan.

Predatorin jäähdytysjärjestelmään kuuluu lisäksi CoolBoost-sovellus, joka tarjoaa yksityiskohtaiset säädöt tuulettimien toimintaan. Sen avulla tuuletusta voi käyttää tarpeen mukaan kovillakin kierroksilla.

Kaikki näyttää ja kuulostaa paremmalta

Näyttö on pelaajille luonnollisesti kriittinen. Predator 17:ssä on 17,3-tuumainen mattapintainen IPS-paneeli, jonka resoluutio on Full HD (1920 x 1080). Teknisesti merkittävä asia on näytön NVIDIA G-Sync™ -tuki, joka mahdollistaa repeilemättömän kuvan nopeassakin pelaamisessa. NVIDIA® GeForce® GTX –näytönohjaimet tukevat myös ulkoisen näytön G-Sync™ -tekniikkaa.

Näppäimistönä on Predatorin ProZone RGB -malli, joka on taustavalaistu. Se on jaettu neljään valaistusalueeseen, jotka voidaan kytkeä päälle ja pois yksittäin. Myös touchpadin reunus on valaistu. Windows-näppäin ja touchpad voidaan kytkeä pois päältä erikseen, jolloin virhelyönnit eivät keskeytä pelaamista. PredatorSense-ohjauspaneelin avulla näppäimiin voi asettaa makroja, vaihtaa taustavalaistun näppäimistön asetuksia ja tehdä pelikohtaisia kustomointeja.

Verkkoyhteyksienkin puolella high-end-malli poikkeaa tavallisesta. Predator 17:ssä on Killer DoubleShot ™ Pro, joka yhdistää langallisen ja langattoman verkkoyhteyden toiminnan ja varmistaa viiveettömät yhteydet. Killer DoubleShot ™ Pro:n avulla voidaan myös määritellä Lan-yhteys pelikäyttöön ja langaton yhteys muiden sovellusten käyttöön. Langaton verkkoyhteys tukee 801.11ac-standardia. Bluetooth-yhteys on mallia 4.0+HS. Liitännöistä löytyvät HDMI 2.0, DisplayPort, Type C-portti USB 3.1 (Gen 2), neljä USB 3.0 -liitäntää ja yksi 3,5 mm:n ääniliitäntä.

Laitteen sisäänrakennettu SoundPound 4.2 -äänijärjestelmä sisältää neljä kaiutinta ja kaksi subwooferia. Tilaäänestä vastaa Dolby® Digital Plus Home Theatre, ja vahvistettuun kuulokeliitäntään voi kytkeä jopa 600 Ohmin impedanssilla varustetut kuulokkeet.

Kun pelikannettavaa on hankkimassa, kannattaa varmistaa, että kaikki laitteen yksityiskohdat tukevat toisiaan. Niistä kokonaisuus kuitenkin muodostuu.

Yksityiskohdat ratkaisevat

Esitellyn Predator G9-793-72S6:n peruskokoonpanon lisäksi Predator 17 -mallisto mahdollistaa myös tallennustilan ja muistin laajennukset. Predator 17 toimitetaan 2133 Mhz:n kellotaajuudella toimivalla DDR4-muistilla, jota on yhteensä 16 gigatavua. Kaikkineen keskusmuistia on mahdollista asentaa konepellin alle yhteensä 64 gigatavua.

Kiintolevyinä Predator 17:ssä on 256 gigatavun SSD-asema ja yhden teratavun HDD-kiintolevy tiedostojen pidempiaikaista tallennusta varten. Laite tukee enimmillään kolmea M.2 PCIe NVMe SSD -levyä. Lisäksi laitteen mukana tulee optinen asema, jonka käyttöä voi vuorotella Cooler Masterin jäähdytysyksikön kanssa.

Parhaat pelikoneet ovat enemmän kuin prosessori ja näytönohjain. Yksityiskohdat vaikuttavat oleellisesti pelitehoon kovassa rasituksessa ja lisäävät koneen käyttöikää sekä päivitettävyyttä.

Kun jokainen yksityiskohta on mietitty loppuun saakka, pelaaja voi keskittyä olennaiseen.

Tämä artikkeli on tehty yhteistyössä Acerin kanssa.