Mainos: Kaupallinen yhteistyö Huawei
Mainos

Premium-tabletti huokealla hintalapulla: ”Laite ei pelkästään näytä, vaan myös tuntuu laadukkaalta”

01.03.2019 12:54 Kaupallinen yhteistyö Huawei

Huawein MediaPad M5:ssä on tablettimarkkinoiden paras äänentoisto ja yksi parhaista näytöistä. Desktop-tila tekee siitä viihdekäytön lisäksi lähes täysiverisen toimistokoneen.

Tekniikan Maailma vertaili vastikään kalleimpia tehotabletteja. Verrokkilaitteeksi oli otettu edullisemman hintaluokan Huawei MediaPad M5. Ja kuinka kävikään. Huawein MediaPad M5 laittoi varsin hyvin kampoihin tuplasti – ja ylikin – kalliimmille laitteille, joskaan ei toki yltänyt samaan suorituskykyyn kuin aivan kalleimmat laitteet. 10,8-tuumaisen MediaPad M5:n hinta on noin 400 euroa.

Myös muilta ominaisuuksiltaan Huawei menee selvästi Premium-kategoriaan. Tehoa riittää ja tyyliä löytyy.
Yksi esimerkki Premium-tuntumasta on 2.5D-lasi, mikä tarkoittaa laitteen näytön kulmien pyöristystä samaan tapaan kuin monissa huipputason älypuhelimissa. Aiemmin 2.5D-näyttölaseja ei ole tableteissa nähty niin Huaweilla kuin muillakaan valmistajilla.

Nykyisin muotoilu on entistä tärkeämpää myös edullisemmissa laitteissa, Huawei Suomen Chief Technology Advisor Jesse Kajes perustelee.

– 2.5D-lasin ansiosta laite on kädessä erittäin kivan tuntuinen. Laite ei pelkästään näytä Premiumilta, vaan myös tuntuu siltä.

Katso tarkemmat tiedot!

Eroon pikkunäytöstä

Huawein MediaPad M5 antaa uuden uskonkipinän laskevilla tablettimarkkinoilla. Sen tavoite on saada kuluttajat eroon älypuhelimen näytön tihrustamisesta videoita katsellessa – erityisesti kotisohvalla. Lähellä ollaan myös jo sitä, että tablettikotitaloudessa läppärin avaaminen olisi täysin turhaa.

– Nykyisin tabletti näyttää samalta ja tuntuu samalta kuin älypuhelin, mutta on vain isompi. Sillä voi tehdä eri asioita kuin puhelimella. Se sopii paremmin kotioloihin, Kajes toteaa.

Tärkein yksittäinen tablettien käyttökohde on kiistatta leffojen, sarjojen ja muiden videoiden katsominen. Huawei – toisin kuin monet muut tablettivalmistajat – on ymmärtänyt, että tablettia käytetään lähes aina vaakatasossa. Totutusta poiketen M5:ssa Huawein logokin on vaakatasossa pitkällä sivulla.

– On Katsomoa, DNA TV:tä, Netflixiä, Youtubea. Tabletilla nettisurffailukin on usein parempi tehdä tietokoneen tavoin vaakatasossa, Kajes sanoo.

Basson jopa tuntee

Puhelinta usein kuunnellaan ja katsellaan kuulokkeiden kanssa. Kotioloissa äänen jakaisi usein muidenkin kanssa, mutta puhelinten, tablettien ja jopa läppäreiden kaiuttimien äänenlaatu on usein hyvin heikkolaatuista. Erillisistä Bluetooth-kaiuttimista loppuu virta tai paritus on hankalaa.

M5:n kanssa pärjää kotioloissa vallan mainiosti ilman erilaisia kaiuttimia. Syynä on Huawein jo useamman vuoden jatkunut yhteistyö laatukaiuttimista tunnetun Harman/Kardonin kanssa. M5 tukee Hi-Res-ääntä ja neljä kaiutinta toistavat jopa basson niin, että sen tuntee.

– Se on laitteen isoin juju. Ääni on harvinaisen hyvä tällaiseen laitteeseen, Kajes lupaa.

Katso tarkemmat tiedot!

Desktop-tila työskentelyyn

Ihan pelkkä viihdelaite Huawein MediaPad M5:n ei tarvitse olla. Tabletin Desktop-tila mahdollistaa Windows-tyylisen työpöytäympäristön, mikä yhdistettynä Pogo-Pin-portin tai Bluetoothin kautta liitettyyn näppäimistöön ja hiireen tekevät siitä oikein mainion työvälineen.

Nettisurffailu ja sähköposteihin vastaaminen onnistuu kuten läppärillä, ja Office-ohjelmatkin löytyvät näppärästi suoraan sovelluskaupasta.

– Perus-Androidin idea on se, että sitä käytetään kosketusnäytöllä. Huawein Desktop-tilassa käyttöliittymä on optimoitu siihen, että siinä voi liikkua hiirellä ja näppiksellä.

Ominaisuus on sama, joka löytyy myös osasta Huawein älypuhelimia, kuten P20 Pro:sta ja Mate20 Pro:sta, kun ne liittää kiinni näyttöön. Huawein Desktop-tila on saanut ylistystä teknologiasivustojen arvioissa ympäri maailmaa.

Huawei MediaPad M5 -tablettia myydään kolmella eri kokoonpanolla: 10,8-tuumaisena wifi-versiona (noin 400 euroa), 10,8-tuumaisena sim-kortillisena LTE-versiona (noin 450 euroa) sekä 8,4-tuumaisena LTE-versiona (noin 370 euroa). Lisäksi laitteesta on erillinen Lite-malli, jonka hinnat lähtevät noin 300 eurosta.