Mainos: Hintaopas.fi
Mainos

Suosikkipuhelinten hintakehityksessä suuria eroja – katso paras hetki ostamiseen!

02.05.2019 09:00 | Hintaopas.fi

Vertasimme neljän eri suosikkipuhelimen hintakehitystä. Hintavertailupalvelu Hintaoppaan datasta käy ilmi, mikä on kuluttajalle oikea hetki uuden luurin hankintaan.

Hintaoppaan hintahistoria paljastaa tuotteen hintakehityksen julkaisusta lähtien. Hintaopas tekee myös ennusteen hinnan muutoksesta, joka näkyy käyrissä vihreänä (kaikista tuotteista jotka ovat uudempia kuin 2 vuotta). Hintaennuste perustuu tekoälyyn ja tuotekategorian samankaltaisten tuotteiden historialliseen dataan. Näin pääset kurkkaamaan tulevaisuuteen mikä tuote kannattaa hankkia. Myös jälleenmyyntiarvoa silmällä pitäen tuo tämä lisäarvoa kuluttajalle.

Samsung Galaxy S10+ on lunastanut paikkansa Android-puhelimien kärkikastissa. Muotoilua ja käytettävyyttä myöten mallikelpoinen älypuhelin tuli helmikuun lopulla markkinoille 1 049 euron hintaan (128GB). Alkuhuuman jälkeen laitteen hinta kääntyi hienoiseen laskuun.

Huhtikuussa eli kaksi kuukautta julkistamisen jälkeen puhelimen omistajaksi pääsi jo lähes sata euroa halvemmalla eli 949,50 eurolla. Hintavertailupalvelu Hintaoppaan hintaennusteen mukaan Samsung Galaxy S10+ hinnassa ei tule tapahtumaan nopeaa pudotusta, mutta kärsivällinen ostaja voi nipistää vielä toisen satasen odottamalla heinäkuuhun saakka, jolloin puhelimen hinnan arvioidaan laskeutuvan 858,85 euroon.

Iphone X

Syyskuussa 2017 julkaistu Apple iPhone X tarjosi faneilleen reunasta reunaan ulottuvan 5.8 tuuman OLED näytön, langattoman latauksen ja uuden sukupolven Apple A11 prosessorin
1 179 euron hintaan (64GB).

Laitteen hinta pysyi verrattain korkeana yllättävän pitkään pudoten pysyvästi alle 1 000 euron rajan vasta elokuussa 2018 (999,90 e). Saman vuoden marraskuussa iPhone X:n hinta oli 898,90 euroa. Sen jälkeen merkittävää pudotusta ei ole enää tapahtunut. Laitteen tämänhetkinen hinta on 895 euroa.

Uusi Honor View 20 (256GB) irtosi kaupasta tammikuussa 2019 670,63 euron hinnalla. Laitteen lyhyeeseen historiaan mahtuu erikoinen hintanotkahdus, jolloin puhelimen on saanut hankittua yllättävän edullisesti. Noin kuukausi julkistamisestaan Honor View 20 hinta käväisi 454,30 eurossa.

Sen jälkeen tahti on tasaantunut ja laitteen hinta on vakiintunut huhtikuun jälkeen hieman alle 600 euroon. Jos hankinnalle ei ole tulipalokiire, Hintaoppaan hintaennuste kannustaa lykkäämään ostospäätöstä kesään saakka. Silloin uuden Honorin voi saada halvimmillaan 537,65 eurolla.

Huawei Mate 20 Pro

Lokakuussa 2018 ilmestynyt Huawei Mate 20 Pro (128GB) starttasi markkinoille 999 euron hinnalla. Tässä hintakehitysvertailussa sille on myönnettävä palkinto kestävyydestä, sillä kyseisen laitteen lanseeraushinta piti pintansa vielä helmikuussa 2019.

Siitä alkanut asteittainen hinnanlasku on pysähtynyt huhtikuussa 740 euron tietämille.Hintaoppaan hintaennusteen perusteella pudostusta on vielä luvassa. Syyskuussa Huawei Mate 20 Pron hinnan on arvioitu olevan 719,47 euroa.

Suosikkituotteen kohdalle voit myös lisätä hintavahdin, joka ilmoittaa kun hinta laskee. Voit halutessasi lisätä myös hintarajan tuotteelle.

Hintavahti

 

Hintaopaan mobiilisovellus on saatavilla sekä iOS– että Android-puhelimille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Käy vertaamassa oman puhelimesi hintakehitystä täältä!