Uusimmat

Applen uusi iPhone 5s testattavana

16.11.2013 11:57 Teemu Hynninen

TaskuMurossa julkaistaan muutaman viikon sisällä testiartikkeli Applen älypuhelinmalliston uudesta lippulaivasta, eli iPhone 5s:stä. Onnistuimme saamaan testikappaleen käyttöömme DNA:lta, sillä Apple ei nykykäytäntönsä mukaisesti toimita laitteitaan toimittajille arvosteltavaksi. Näin ainakin Suomessa.

Tulen paneutumaan artikkelissa perinteisten osioiden lisäksi muun muassa Touch ID -sormenjälkitunnistimeen, joka kuuluu iPhone 5s:n tärkeimpiin uudistuksiin. Lisäksi käytän tavallista enemmän aikaa ohjelmiston käsittelyyn, sillä iOS 7:n muutokset ovat erittäin mittavia. Tarkoituksena on myös toteuttaa muutamia suorituskykymittauksia iPhone 5s:n ja iPhone 5:n välillä.

Apple esitteli iPhone 5s:n maailmalle 10. syyskuuta ja meillä se saapui kauppoihin 25. lokakuuta. Puhelimessa on neljän tuuman Retina-kosketusnäyttö, A7-piirisarja, M7-liiketunnistinprosessori, tuki Suomen kolmelle LTE-taajuudelle, kahdeksan megapikselin kamera ja 16, 32 tai 64 gigatavua tallennustilaa. Kooltaan iPhone 5s on 123,8 x 58,6 x 7,6 millimetriä ja se painaa 112 grammaa.