Uusimmat

Bully Huntersin live-striimi oli fiasko – Kiusaamista vastustava kampanja lopetettiin alkuunsa

17.04.2018 12:30 Muropaketin toimitus

Pelaajien häiriköintiä vastustava Bully Hunters -kampanja on lopetettu alle viikko käynnistymisensä jälkeen. Markkinointitoimisto FCB Chicagon pyörittämä kampanja sai valtavasti kritiikkiä osakseen ja sen ensimmäinen live-striimi osoittautui katastrofiksi.

Viime torstaina kerroimme uudesta Bully Hunters -pelaajakampanjasta, jossa ”eliittitason naispelaajien” luvattiin käyvän suoraan taisteluun Counter-Strike: Globa Offensivessa (2012) häiriköiviä pelaajia vastaan. Ryhmä aloitti toimintansa jo samana päivänä ensimmäisellä live-striimillä, mutta nyt se on jo lopettanut toimintansa.

Polygon kertoo, että Bully Huntersia pyöritti markkinointioimisto FCB Chicago, ja kampanja sai runsaasti kritiikkiä osakseen jo ennen aloittamistaan. Bully Huntersin toiminnan pelättiin esimerkiksi päätyvän validoimaan verkkopelihäiriköiden käyttäytymistä ja pahimmillaan yllyttämään entistä voimakkaampaan häiriökäyttäytymiseen.

Kun sitten paljastui, että kampanjan ensimmäinen striimilähetys sisälsi esimerkiksi jo aiemmin taltioitua pelikuvaa sekä kyseenalaistettuja mielenterveystilastoja, muuttui kampanja katastrofiksi. Polygonin mukaan tapahtuman sponsorit ja tutkijat, kuten Diverse Gaming Coalition, ovat ottaneet etäisyyttä kampanjaan, ja myös Bully Huntersin verkkosivut on suljettu viikonlopun aikana.

Markkinointiyhtiö FCB:n maailmanlaajuinen viestintävastaava Brandon Cooke on nyt vahvistanut lausunnollaan, että kampanja on lopetettu.

”Koska tämä yritys ei tavoittanut korkeita standardejamme, olemme päättäneet lopettaa ohjelman”, Cooke toteaa, ”mutta toivomme, että kampanjan herättämä keskustelu pelihäiriköinnistä jatkuu.”

Häiriköinti ja erityisesti naispelaajiin ja vähemmistöjen edustajiin kohdistuva vihamielisyys ovat suuria ongelmia monissa verkkopeleissä, kuten Counter-Strikessa ja Overwatchissa (2016). Aiemmin tänä vuonna Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden teettämä selvitys osoitti, että valtaosa kilpailullisten verkkopelien pelaajista on kohdannut solvaamista ja nimittelyä pelissä. Lähes jokainen pelaaja myös toivoo, että häiriköintiin puututtaisiin.