UUSIMMAT

”Half Life 2: Episode 3 olisi toteutuessaan päättynyt cliffhangeriin”, paljasti käsikirjoittaja

19.07.2017 11:18 | Muropaketin toimitus

Half-Life ja Half-Life 2 -pelit käsikirjoittanut Marc Laidlaw kertoo Arcade Attackin haastattelussa, että Half-Life 2: Episode 3 olisi todennäköisesti päättynyt cliffhangeriin.

Valven kehittämä Half-Life-sarja on yksi pelihistorian tärkeimmistä teoksista, sillä pelisarja toi aikanaan ensimmäistä kertaa vakavasti otettavan tarinankerronnan FPS-genren peleihin. Monien pelaajien pettymykseksi sarjan viimeisin osa, Half-Life 2: Episode 2, päättyi kuitenkin cliffhangeriin, eivätkä sarjan fanit saaneet koskaan tietää, kuinka Gordon Freemanin seikkailu päättyi.

Nyt Half-Life-käsikirjoittaja sekä sittemmin Valven palveluksesta eronnut Marc Laidlaw on paljastanut Arcade Attackille, että Half-Life 2: Episode 3 olisi todennäköisesti päättynyt joka tapauksessa cliffhangeriin.

”Suunnitelmieni mukaan Episode 3 olisi vienyt loppuun Half-Life 2:n sekä sen episodien juonen, mutta se ei olisi vielä päättänyt Freemanin tarinaa. Olisin halunnut jättää Freemanin tarinan avoimeksi tulevia käsikirjoittajia sekä pelejä varten”, Laidlaw kertoo.

Laidlaw ei kuitenkaan ole enää halukas palaamaan Valvelle käsikirjoittamaan Episode 3:a, eikä hän tiedä julkaistaanko peliä ylipäätään koskaan.

Alun perin Marc Laidlaw liittyi Valven palvelukseen toimittuaan kirjailijana, videopelikriitikkona sekä luotuaan Quake-karttoja WorldCraft-ohjelmalla. Kaiken kaikkiaan Laidlaw kertoo olleensa hyvin tyytyväinen niihin vuosiin, jotka tämä vietti Valven palveluksessa.

Half-Life-sarjan lisäksi Marc Laidlaw on käsikirjoittanut myös Dota 2:n hahmojen taustatarinoita. Tulevaisuudessa Laidlaw aikoo keskittyä jälleen kirjojen kirjoittamiseen:

”Opin paljon pelien käsikirjoittamisesta. Nyt haluan tuoda oppimani myös kirjoihin.”